Otteluraportti: Reipas kaatoi JäPS:n sarja-avauksessa.

Reipas aloitti Miesten Kakkosen 3-1 kotivoitolla JäPS:ä vastaan. Reippaalta maalinteossa onnistuivat Jussi Hauhia kertaalleen ja Teemu Toukonen kahdesti. JäPS:n maalin viimeisteli Kron Rexhepi.

Ensimmäinen puoliaika alkoi hienoisessa JäPS hallinnassa ja voimme olla jälleen kiitollisia, että Juha Tuomi oli Reippaan maalipuiden välissä. Tuomi piti muutamalla erinomaisella torjunnalla huolen, ettei JäPS saanut aikaista voittomaalia. Pelin alussa vaikuttikin, että JäPS olisi ollut Kakkosen peleihin rutinoituneena ottamassa kuskin paikkaa ottelussa.

Ensimmäisen puoliajan edetessä Reipas alkoi hyödyntämään vahvuuksiaan ja sai ottelun juonesta kiinni. Tämä palkittiin 39 minuutilla, kun Jussi Hauhia teki hienoisen painostusjakson päätteeksi 1-0 maalin.  Roope Suonio heitti sivurajan, joka pomppasi Markus Hietalalle taka-alueelle. Hietala heitti pallon takaisin toiselle tolpalle hieman saksipotkun kaltaisella syötöllä ja sieltä Jussi Hauhia junttasi pallon verkon perukoille. Katsomossa oli erinäisiä näkemyksiä mahdollisesta paitsiomaalista. Ottelun linjatuomari oli kuitenkin erinomaisesti sijoittunut eikä liene syytä epäillä ammattitaitoisen tuomarien kykyä ratkaista tilanne. Puoliajalle mentiin Reippaan 1-0 johdossa.

JäPS tuli vahvasti myös toisen puoliajan alussa. Ottelun tasoitusmaali nähtiin, kun Rexhepi karkasi hieman sekavan oloisen tilanteen päätteeksi läpiajoon ja viimeisteli 1-1 tasoitusmaalin.

Valmentaja Järvinen teki ensimmäisen vaihdon 64 minuutilla ja vaihtoi Teemu Toukosen kentälle. Toukonen ei kauaa aikaillut ja 72 minuutilla Toukonen tuikkasin Roope Suonion antaman kulman jälkitilanteesta 2-1 johtomaalin. Muutaman minuutin kuluttua Reipas ja Toukonen iski uudelleen, tällä kertaa upealla pelitilanne maalilla. Reippaassa debytoinut lupaava Sakari Jokinen pelasi upeasti kentän leveyttä ja nopeuttaan hyödyntäneen Mikko Tuomen oikealta laidalta läpi. Tuomi laittoi kovan maanuoliaisen Toukosen jalkaan, joka viimeisteli 3-1 maalin.

Toukonen kommentoi maalejaan maalintekijälle tyypillisellä huumorilla ja itseluottamuksella ”Olin molemmissa maaleissa omassa toimistossa ja tein sen mitä osaan. Vähän kuin olisin järjestellyt paperit omalla työpöydällä.”

Ottelun lopun Reipas vetäytyi omalle alueelleen ja sai tehtyä JäPS:n hyökkäykset tehottomiksi eikä enempää maaleja nähty. Kotivoittoa makeampaa tapaa aloittaa kausi ei taida olla.

Reippaan pelaajista valitaan viimekausien tapaan jokaisessa ottelussa ottelun Hanhi. Kyseessä on parhaan pelaajan palkinto ja se on nimetty otteluisäntänä toimineen Pikku Hanhen mukaan. Ottelun Hanheksi valittiin erinomaisesti puolustanut ja maalin tehnyt Jussi Hauhia.

Otteluun antoi lisämausteen myös ailahdellut sää ja ajoittaiset lumisateet. Tämä ei kuitenkaan haitannut. Kahvi ja herkulliset Meroset tekivät kauppansa ja noin 200 henkinen kotiyleisö poistui Kisapuistosta riemukkaissa tunnelmissa.

Reipas pelaa seuraavan kerran VJS:n vieraana 12.5. Seuraava kotipeli on tiistaina 21.5 kello 18.30. Tuolloin Kisapuistoon saapuu Rafael ja Mikkelin Pallo-Kissat.