Otteluraportti: Reipas maukkaaseen kotivoittoon.

Reipas otti lauantaina arvokkaan kotivoiton niin kuin isäntien kuuluukin. Ottelu Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan päättyi lukemiin 1-0 (0-0).  Reippaan maalin teki Janne Hahl. Joukkue pääsee viettämään lyhyttä kesätaukoa makoisa voittohymy suupielessä. Se tekee meille hyvää.

Ottelun lähtökohdat olivat ennakkoon tasaiset: sarja-avaus oli päättynyt tasapeliin ja VJS hengitti Reippaan niskaan kuuden pisteen päässä. Reippaan joukkueessa oli pitkin viikkoa puhuttu tasaisten pelien kääntämisestä tasapelin sijaan voitoksi. Pisteitä tarvitaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Reippaan peleille leimallista tasaista jalkapalloa. Reipas loi kuitenkin parhaat ja vaarallisimmat tilanteet ja pääsi ajoittain hallitsemaan ottelua. VJS pystyi vastaamaan vaarallisenoloisilla hyökkäyksillä – kuitenkin tehottomasti. Pääsääntöisesti vantaalaisten peli rakentui Reippaan erikoistilanteista seuranneisiin vastahyökkäyksiin, jotka kaikki päätyivät Reippaan vankkumattomaan puolustuslinjaan. Puoliajalle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Reippaan ensimmäinen todella hyvä maalipaikka syntyi Teemu Toukoselle. Vantaan maalivahdilta kimposi pallo kuudentoista rajalla, mistä Toukonen hieman huonosta asennosta sai lauottua maalia kohden. Osa yleisöstä nousi penkeistä tuulettamaan maalia, mutta VJS puolustaja oli ennättänyt maaliviivalle torjumaan pallon.

Viirupaidat jatkoivat tilanteiden luomista ja taistelua voitosta koko toisen puoliajan. Reippaan oikea laita rakensi Kasperi Heinoselle erinomaisen maalipaikan. Kappe pääsi yrittämään maalintekoa 10 metristä, mutta Heinosen veto meni tällä kertaa niukasti maalin yli. Toukosella oli myös toinen maukas maalipaikka, kun O. Köse laittoi kierteisen leivoksen takatolpalle. Siitäkään ei maalia syntynyt.

Ehkä juuri muutamasta epäonnistuneesta maalintekoyrityksestä sisuuntuneena Toukonen päätti kokeilla syöttämistä. Pelin viimeisillä hetkillä 90. minuutilla Toukonen sai pallon keskialueella, kääntyi ja laittoi määrämittaisen pallon VJS-toppareiden välistä, jonne Janne Hahl juoksi voimakkaasti. Hahl kuoletti pallon rinnalla pitäen samalla vauhdin yllä sekä pallon mukana, ja viimeisteli tyylikkäästi sisäsyrjällä ohi vastustajan maalivahdin. Reipas onnistui pitämään lisäajan minuutit oman maalin puhtaana.

Erityisen positiivinen asia lauantain pelissä oli kauden ensimmäinen 0-0 peli, josta on syytä kiittää koko joukkueen nöyrää asennetta ja työmoraalia. Erityisesti Reippaan keskikentän kolmikko Köse-Heinonen-Heini on tällä hetkellä vauhdissa. Trio aiheuttaa varmasti vatsaväänteitä niille, ketkä siihen myllyyn joutuvat. FC Lahdelta mukana ollut Reippaan paidassa debytoinut Tim Martinen osoitti olevansa pelimies.

Seuraavan kerran Reipas pelaa Mikkelissä Kissojen vieraana sunnuntaina 28.7.2019.
Kisapuistossa pelit jatkuvat lauantaina 3.8. klo 17:00 FC Viikinkejä vastaan.