Otteluraportti: Reipas nyhjäsi tasurin Kiffeniä vastaan

Reipas ja Kiffen tasasivat pisteet Kisapuistossa lukemin 1-1.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut hienouksia. Reippaan syötöt eivät napsahdelleet totutulla terävyydellä ja huolellisuudella omien jalkaan, mikä luonnollisesti vaikeutti vastustajan alueelle murtautumista. Samaan aikaan Kiffen puolusti organisoidusti ja huolellisesti. Ensimmäinen puoliaika oli loppujen lopuksi melko tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat painostusjaksonsa.  Viirupaidat saivat luotua muutaman vaarallisen tilanteen, joista parhaiten mieleen jäi Teemu Jäntin kulmaksi torjuttu laukaus kahdestakympistä ja Irfan Sadikin hieman maalin ohi suuntautunut pusku, joka oli seurausta Roope Suonion sivurajaheitosta.

Toinen puoliaika sujui lähes yhtä maltillisissa ja tasaisissa merkeissä kuin ensimmäinen. Lähimmäksi maalia pääsi Mikko Tuomi lupaavan oloisella volleylla pilkun kohdilta. Tuomen veto jäi sen verran keskelle, että Kiffen veskari sai torjuttua sen vaivoitta.

81. minuutilla Kiffen laituri löysi nappikeskityksellään Eero Forssenin, joka puski pallon maaliin ja vei Kiffenin 0-1 johtoon. Kiffenin maalin jälkeen Reipas nosti lisää miehiä ylös ja aloitti vimmatun takaa-ajon. Taistelu ja suoraviivaisempi peli tuotti tulosta 87. minuutilla, kun Suonio keskitti pallon boksiin nostetulle Jussi Hauhialle, joka pudotti pallon Teemu Toukoselle ja loput arvaattekin. Toukonen painoi pallon verkon perukoille ja nousi Reippaan sankariksi.

Syitä siihen, että Reipas ei ollut keskiviikon pelissä kaikkein terävimmillään voi hakea monesta suunnasta. Illan vastustaja teki omalla pelillään Reippaalle haastavan iltapuhteen. Myös otteluruuhkan ja arkipelin vaikutusta viimeisimmän terävyyden puuttumiseen voidaan arvioida.

Positiivisin seikka keskiviikon pelissä oli jälleen joukkueen henkinen kantti. Reipas nousi jälleen kerran tappioasemasta mukaan peliin. Alkukausi onkin osoittanut sen, että vaikka pelissä tapahtuisi mitä, niin mustaoranssit taistelevat erotuomarin päätösvihellykseen asti.

Ottelun Hanheksi valittiin Reippaan topparina urakoinut Eero Karjalainen.

Reipas jatkaa taistelua sunnuntaina Joensuussa Jippoa vastaan.

Seuraava kotipeli pelataan sunnuntaina 9.6. klo 18:30 Mikkelin Palloilijoita vastaan Kisapuistossa.