Otteluraportti: Reipas pistejakoon Vantaalla

Lahden Reippaan ensimmäinen vieraspelimatka sunnuntaina 12.5.2019 miesten Kakkosessa päättyi tiukkaan pistejakoon Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. Äitienpäivän ottelu Myyrmäessä tarjosi keväistä pelaamista, muutamia onnistumisia ja tasapelin lukemin 2-2. Kotijoukkue VJS ja Reipas molemmat nousivat täksi kaudeksi Kakkoseen, ja joukkueiden kohtaamisesta odotettiin tiukkaa.

Ottelu alkoi hermostuneissa tunnelmissa. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia saada minkäänlaisia tilanteita aikaiseksi. Reipas tyytyi puolustamaan syvältä ja VJS hallitsi palloa omalla kenttäpuoliskollaan. Vierasjoukkue Reipas pyrki haastamaan vantaalaisia. Tavoitteena oli iskeä riistoista. Pelitapa tuotti tulosta, kun ensimmäisen maalin myötä Reipas siirtyi johtoasemaan. Maali syntyi nopeasta vastaiskusta, kun Reippaan Mikko Tuomi keskitti oikealta laidalta, ja nuori lupaus 17-vuotias Pyry Lampinen pääsi puskemaan pallon maaliin vastustajan maalivahdin ja puolustuksen katsellessa hölmistyneenä vierestä.

Avausmaali ei tuonut peliin suurta käännettä. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös kotijoukkueen maali, kun VJS toppari nosti pallon boksiin. Vantaalaisten hyökkäys blokkasi Reippaan puolustuksen hyvin pois tilanteesta, ja VJS pääsi juhlimaan avausmaalia. Tasatilanne tasoitti peliä.

Reipas loisti erikoistilanteissa ja vain kuusi minuuttia tasatilannemaalin jälkeen Reippaan kapteenistoon kuuluva Jussi Hauhia puski vapaapotkusta pallon vantaalaisten maalin perukoille.

Peli tarjosi Reippaalle lähinnä puolittaisia paikkoja – kuin kädenlämpöistä olutta. Toisella puoliajalla VJS paransi pelin rytmiä ja suoraviivaisuutta. Hyökkäykset olivat vaarattomia, kunnes VJS pääsi haastamaan Reippaan nuorta verta. Matias Niuta syyllistyi pieneen rikkeeseen, josta tuomittiin helponoloisesti rankkari – lukemat 2-2 taululla.

Ottelu loppui leimaavalla kaavalla. VJS piti palloa Reippaan puolustuksen riisuessa sen aseista.

– Olen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen. Saavutimme pisteen vieraissa ja tasuri vaati kunnon päivätyön myös Reippaalta, pistejahdissa loistanut Hauhia kommentoi.

Seuraava ottelu ti 21.5. Lahden Reipas – MiPK Kisapuistossa.