Otteluraportti: Reipas taisteli pisteen vajaalla.

Reipas tasasi pisteet kolmosen vuosilta tutun NJS:n kanssa tiukassa 1-1 tasapelissä. Ottelun molemmat maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla ja Reippaan maalista vastasi keskikentän maestro Riku Heini. Illan erikoisuutena on syytä mainita, että itse Jari Litmanen oli saapunut Kisapuistoon seuraamaan ottelua.

Ennakoissa ja toripuheissa illan pelistä odotettiin kipinöivää ja vähintäänkin tapahtumarikasta ja sitä se lopulta olikin. Ennen peliä Reippaan kopissa puhuttiin muun muassa hereillä olosta heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Viirupaidat saivatkin otteluun lentävän lähdön ja hetken näytti siltä, että Reipas tulee viemään vastustajaa kuin litran mittaa. Tunne tästä vahvistui kuin Reipas prässäsi ylhäältä ja vastustajan maalivahti avasi pallon ikäväkseen Riku Heinin jalkaan. Me kaikki tiedämme mitä tapahtuu kun Heini saa vasemman jalan vapaaksi boksin sisällä. Heinin upea veto vei siis Reippaan 1-0 johtoon.

Hyvin alkanut ottelu sai kuitenkin ikäviä käänteitä 35 peliminuutin jälkeen. Erotuomari vihelsi pilkun Reippaan puolustajan kontaktista NJS hyökkään, joka oli pääsemässä pitkän pallon jälkeen nokikkain maalivahtina pelanneen Tiaisen kanssa. NJS:n Joni Murtomaa veti pallon pilkulta kylmäverisesti vasempaan yläkulmaan. NJS:n maalia seurasi lisää vaikeuksia, kun Irfan Sadik sai suoran punaisen kortin 37 minuutilla taisteltuaan NJS:n topparin kanssa.

Reipas sai muutaman synkän minuutin jälkeen raavittua rivit kasaan ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 1-1.

Toisen puoliajan lähtökohdat pitivät olla selvät ja oletuksena oli, että Reipas olisi vastaanottavana osapuolena pelatessaan miehen vajaalla. Jari Litmanen kommentoi ottelua seuraavasti, ”Ihan hyvältähän se peli näytti, varsinkin kuin ottaa huomioon, että Reipas pelasi toisen puoliajan vajaalla. Toisella puoliajalla pelistä ei näkynyt oikeastaan millään tavalla, että Reipas pelasi vajaalla ja lopputulos oli 1-1. Olin ihan tyytyväinen Reippaan peliin.”

Parhaan pelaajan, ottelun Hanhen, valitsi ja palkitsi itseoikeutetusti Jari Litmanen. Kymppi valitsi toisen kympin ja ottelun Hanheksi palkittiin Riku Heini.

Litmanen ei suostunut yhden pelin perusteella tekemään syvempää analyysiä mutta muutaman teesin hän silti linjasi. ”Ensinnäkin kannattaa pitää kaikki 11 kaveria kentällä, se antaa paremman mahdollisuuden voittaa ja tietysti voitoilla pääsee aina pidemmälle kuin näillä tasapeleillä. Siinä oli muuten ihan hyviä aineksia pelkästään tämän perusteella mitä nyt näin.”

Sarja on nyt puolivälissä ja Reipas on sarjassa viidentenä. Tosiasia on, että tasaisessa sarjassa voitot ovat tervetulleita ja sitä lähdetään tavoittelemaan jälleen ensi lauantaina kun VJS saapuu Reippaan vieraaksi.

PS. Litmanen vihjasi, että viihtyi Reippaan pelissä sen verran hyvin, että saattaa tulla paikalle myös ensi lauantaina.