Otteluraportti: Reipas taisteli voiton Pallo-Kissoista

Reipas on rautaa kuuluu erään upean laulun sanat ja niin se oli myös tiistai-illan trillerissä, kun Reipas voitti Mikkelin Pallo-Kissat 2-1.

Ottelun ensimmäinen 15 minuuttia oli melko tunnustelevaa peliä kunnes mikkeliläisten toppari Tommi Ekmark rankaisi Reipasta nousunsa päätteeksi 18 peliminuutilla. Mikkeliläiset painoivat päälle ja vaikuttikin, että illasta tulee Reippaalle haastava. Myös Reippaalla oli ensimmäisellä puoliajalla muutama hyvä maalipaikka. Erityisesti Drilon Shalan nappikeskitys Kasperi Heinosen päähän ja vitosen viivalla korkeimmalle nousseen Heinosen päästä vain hieman yli maalin aiheutti yleisössä mainittavan kohahduksen. Puoliajalle mentiin kuitenkin Pallo-Kissojen 0-1 johdossa.

Reipas laittoi toisella puoliskolla isompaa vaihdetta silmään ja katsomosta käsin vaikutti, että peli alkoi kääntyä Reippaalle juuri asennepuolen ansiosta. Lisäksi Reipas vaihtoa kentällä laajasta ja laadukkaasta materiaalistaan tuoreita jalkoja kentälle. Reippaan tasoitusmaali syntyi 76 minuutilla. Sakari Jokinen pelasi pallon takaviistoon 10 metriin Kasperi Heinoselle, joka vastustajan vahvasta häirinnästä huolimatta sai painettua pallon maalin kattoon.

Reipas jatkoi väkevää menoa ja teki ansaitun voittomaalin 86 minuutilla. Heinonen ja Heini prässäsivät keskialueella pallon omille ja lähtivät hyökkäykseen. Heini pelasi Toukoselle ja sai pallon takaisin, kavensi hieman keskemmälle ja laukoi 16 rajan tuntumasta viuhuvan laukauksen aivan takaylänurkkaan tolpan juureen, jolloin yleisö repesi riemusta. Reipas puolusti loppupelin vielä miehekkäästi ja pisteet jäivät Lahteen, kuten kuuluukin.

Lahtelaisille tuttu Pallo-Kissojen valmentaja ei suoraselkäiseen tyyliinsä selitellyt pelin jälkeen. ”En haluasi sanoa kliseisesti, mutta Reipas ansaitsi voittonsa. Pelin jälkeen puhuin kopissa pelaajille siitä, että emme pelanneet omaa peliämme loppuun asti. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, mutta sitten tapahtui jotain emmekä pystyneet säilyttämään omaa otettamme peliin.”

Ottelun Hanheksi valittiin upean voittomaalin tehnyt Riku Heini.

Kisapuistossa pelattiin ennen Kakkosen ottelua Mikkelin ja Lahden kunnanvaltuutettujen välinen esiottelu esimerkillisessä urheiluhengessä. Sekin peli päättyi lahtelaisten voittoon, vaikka kuka näitä nyt laskee.

Reippaan kausi jatkuu lauantaina Helsingissä Viikinkejä vastaan ja seuraava kotipeli on jo 29.5 kun Mustat Hurmurit eli Kiffen saapuu Kisapuistoon.