Otteluraportti: Ryöstöretki Espooseen

Lahden Reipas kävi röyhkeällä ryöstöretkellä Espoossa, kun myöhäisessä maanantai-illassa FC Honka Akatemia kaatui maalein 0-1 (0-0). Lähtökohdat Reippaan arkipeleihin on aina haastavat. Joukkueesta suuri osa kurvaa bussimatkalle suoraan työpaikalta. Lisäksi FC Honka Akatemia tarjoaa erittäin tiukan vastuksen. Kotijoukkue on hävinnyt kotonaan vain kerran tällä kaudella. Ylipäätään espoolaisista osattiin odottaa kovaa vastusta, koska joukkue on kärsinyt vain kaksi tappiota tällä kaudella.
Reipas ei ole tänä vuonna suorittanut vahvasti vierailla mailla. Meillä oli vain yksi vierasvoitto taskussa ennen eilistä.

Ensimmäinen puoliaika kului Hongan leikitellessä pallolla. Kotijoukkue eteni vahvasti puolustuslinjan taakse ja Reippaan maalilla Salifu Senghore otti upeita haamukoppeja. Honka iski yhden paitsiomaalin, jota tietysti ei hyväksytty. Reippaan paketti pysyi hyvin kasassa, ja lahtelaiset iskivät teräviä vastahyökkäyksiä. Erikoistilanteista tuli illan avainsana pienestä kentästä johtuen. Ensimmäisellä jaksolla Reipas ylsi vain muutamiin läheltä piti – tilanteisiin. Tauolle poistuttiin lukemin 0-0.

Toinen puoliaika alkoi Reippaan vaihdolla. Keskikentän pohjalle päästettiin rouhimaan Eetu Sassila Sakari Jokisen tehdessä tilaa. Jos on mahdollista niin Honka piti jopa ensimmäistä puoliaikaa enemmän palloa hallussaan. Espoolaiset virittivät tukun hyviä paikkoja, mutta vedot sujahtelivat yli ja ohi Senghoren vartioiman maalin. Reipas sai jo vaarallisen paikan ennen voittomaalin syntyä. Roope Suonion legendaariseksi noussut sivurajaheitto oli jälleen kantaa hedelmää, kun Drilon Shala oli tuikata pallon sisään viidestä metristä. Shalan veto oli kuitenkin epäonninen. Vain muutama minuutti myöhemmin Reipas iski vahvasti vastustajan maalia kohtia ja sai palkinnoksi kulmapotkun. Postimerkkiä liimaamaan lähti Suonio. Johannes Karjalaisen oli helppo puskea etutolpalta pallo komeasti sisään 82. minuutilla. Pelin viimeiset minuutit (90 + 5) oli Reippaalta taistelua yhden maalin edestä ja joukkue suoritti niin kuin pitikin.

Kotimatkalle suunnattiin hienon voiton kera. Vastus oli kova, nuoriso pelasi suuren määrän minuutteja ja koko joukkue vaihtopenkkiä myöten oli reipashenkinen. Illan hahmoksi nousi maalivahti Senghore varmoin ottein. Virasto-pelaajaksi valittiin Erik Heinonen.

Seuraavan kerran Reipas luo maalipaikkoja kotona Kisapuistossa tulevana sunnuntaina 4.10. klo 17. Vastustajaksi saamme kaivatun Nurmijärven Palloseuran. Alkukaudesta olimme heitä parempia vain konsolifutiksessa.
Sunnuntain matsissa juhlitaan myös vuoden 1970 Suomen mestaruutta itse sankareiden kanssa. Lisäksi pelataan puoliaikabingoa, sillä on tullut kuluneeksi 50 vuotta myös Reippaan bingon perustamisesta.