Otteluraportti: Tärkeä kotivoitto Kiffenistä

Lahden Reipas iloitteli eilen lauantaina Kisapuistossa FC Kiffenin kustannuksella. Tasainen ottelu kääntyi lopulta Reippaan puhtaaseen 3-0 (2-0) voittoon. Reippaan maalintekijöinä toimivat Joona Tapani, Lirinis Haziri ja Asaad Babiker.

Ottelun avausjakso oli tasainen, kuten olettaa saattoikin. Reipas lähti otteluun sarjataulukon sijalta kolme ja helsinkiläinen FC Kiffen sijalta neljä. Peli kääntyi kotijoukkueelle avausjakson lopussa, kun Joona Tapani pääsi tykittämään siististi pallon maaliin rangaistuspotkusta 41. minuutilla. Kiffenin maalivahdin Niko Tervosen keskittyminen herpaantui ja pallo lurpsahti verkon perukoille toistamiseen heti 43. minuutilla uudestaan. Lirinis Haziri sai tuulettaa Reippaan toista osumaa. Tauolle lähdettiin viirupaitojen 2-0 johdossa.

Toisella jaksolla näkyi vierasjoukkueen turhautuminen. Reippaan maalivahti Anton Munukka otti erittäin tärkeitä torjuntoja ja torjuikin itselleen jo viidennen nollapelin putkeen. Ottelun lukemat 3-0 viimeisteli 86. minuutilla Asaad Babiker ansaitusti. Hänellä oli läpi pelin useita loistavia maalipaikkoja ja Kiffenin todella piti olla hereillä nopean hyökkääjän kanssa.

Ottelun viimeiset minuutit FC Kiffen pelasi miehen vajaalla, kun Antti Korhonen katseli punaista korttia. Tämä ei juurikaan vaikuttanut tulokseen.

Matsin reippain pelaaja oli maalivahti Anton Munukka. Munukan mukaan ottelu voitettiin hyvällä pelillä.

– Tehtiin kaksi maalia ensimmäiseen jaksoon ja katkaistiin vastustajan selkäranka. Vastustaja turhautui ja me pidimme oman pakan tiiviinä loppuun asti. Saatiin tärkeät pisteet ja nyt taistellaan noususta, Munukka tiivistää Reippaan pelin.

Maalivahti vie joukkueensa kohti lokakuun nousukarsintasarjaa erittäin hyvässä tunnelmassa. Hän lupaa, että nousukarsintasarjassa nähdään entistä parempi taisteluilme.

– Ei tuo ollut vielä yhtään mitään, hän kommentoi naurahtaen viirupaitojen menestyksekästä peliä.

Reipas jatkaa sarjataulukossa sijalla kolme ja on kolmen pisteen päässä toisena olevasta Käpylän Pallosta. A-lohkoa johtaa jälleen Joensuun Jippo yhden pisteen etumatkalla. Runkosarja päättyy Reippaan osalta Kuopiossa lauantaina 1.10. klo 14.00.

Katso ottelun videokooste: paina tästä