Otteluraportti: Tasapeli ilman kunniaa

Lahden Reipas ja helsinkiläinen FC Kiffen tasasivat pisteet Kisapuistossa lukemin 1-1. Viirupaitojen osuman iski Tomi Kult. Kiffenin osuma merkattiin puolestaan Reippaan omaksi maaliksi.

Reippaan ja Kiffenin kohtaaminen tiedettiin jo ennakkoon tiukaksi ja sitä se myös oli. Kummallakin joukkueella oli omat hallintajaksonsa, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei juuri ensimmäisellä jaksolla nähty. Reippaan paras maalipaikka tuli Berat Köselle, joka pääsi jatkamaan Miska Verkon avaukseen. Kösen jatko nousi kuitenkin hieman yli maalin.

Kiffenin Cherif Ndiaye ampui jakson lopussa tulisen kaukolaukauksen, mutta Anton Munukka venyi laukauksen tielle. Ensimmäinen jakso oli maalittomuudestaan huolimatta erittäin viihdyttävää jalkapalloa.

Myös toinen jakso oli tasainen. Ottelu sai dramaattisen käänteen tunnin kohdalla, kun vierailijoiden Rasmus Ruismäki rikkoi Miska Verkkoa ja katseli toistamiseen keltaista korttia. Ulosajon seurauksena Reipas pääsi ylivoimalle ja peli kääntyi viirupaitojen hallinnaksi.

Olli Tynkkynen ampui vaarallisen vapaapotkun, mutta Kiffen-vahti Niko Tervonen venyi kierteisen pallon kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta puolestaan Tino Villgren puski niukasti ohi. Myös Gullit Zolameso loi hyvän maalipaikan haastollaan, mutta Tervonen venyi jälleen ja jatkotilanteessa Kiffenin pelasti paitsioliputus.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Reipas sai kuparisen rikki. Kolmannen polven Reipas-legenda Kasperi Heinonen jatkoi pallon taidokkaasti linjan taakse ja pallo tuli Tomi Kultille. Kult viimeisteli varmasti ja vei kotijoukkueen johtoon.

Reipas haki ratkaisevaa osumaa ja Kiffen sumputti. Kiffen kuitenkin iski terävästi vastaan ja lopulta se toi tuloksen onnekkaasti. Mauricio Hopsu keskitti ja Riyad El Alami epäonnistui katkossaan. Pallo kimposi lopulta ohi Anton Munukan ja painui Reippaan omaan maaliin. Viirupaidat hakivat lopussa vielä voitto-osumaa, mutta lisämaaleja ei nähty ja näin ollen pisteet tasattiin 1-1-lukemin.

Reipas pysyy tasapelipisteellään yhä sarjan neljäntenä. Illan reippain oli Anton Munukka. Viirupaidat pelaavat seuraavaksi jo lauantaina. Vieraaksi Kisapuistoon saapuu lappeenrantalainen PEPO. Ottelu alkaa kello 15.

Ottelun kooste löytyy tästä: Reipas YouTube