Otteluraportti: Tiukka tasuri Vuosaaren viikingeistä

Lahden Reipas jatkaa tappioitta Kakkosessa, kun vieraissa pelattiin tänään tiukka tasapeli FC Viikinkejä vastaan. Ottelu Helsingin Vuosaaressa päättyi lukemiin 2-2. Reippaan molemmista maaleista vastasi FC Lahden nuori lupaus Pyry Lampinen.

Aivan aluksi Reipas haluaa korostaa, että onnistuimme tänään laajalla rintamalla. Terveiset kotimatkalta bussista ovat positiiviset – jopa joukkueen bussikuskia kehuttiin.

Reipas lähti peliin hyvällä jalalla ja ensimmäisen viidentoista minuutin aikana nähtiin kolme hyvää maalipaikkaa. Lampinen, Tuomi ja Hauhia lähes onnistuivat maalinteossa. Vastustajan maalivahdin parhaat kaverit olivat tolpat. Reipas ei saanut pelivälinettä verkon perukoille – jatkossa näistä pitää laittaa sisään. Peli tasottui ja kotijoukkue Viikingit pääsi ottelun rytmiin mukaan. Peli pitäisi katkaista, kun on paikat. Siinä Reipas ei onnistunut tänään. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

FC Viikingit avasi maalihanat ensimmäisenä ja upean yksilösuorituksen jälkeen Reippaan verkoissa soi. Reipas tasoittaa, kun Hauhian Jussin tulisesta vapaapotkusta ylärimaan pääsee Pyry Lampinen puskemaan pallon sisään. Nuoren miehen maalintekijän elkeet on huomattu. Juniorin tuuletus oli vapautunut ja onnistuminen teki selkeästi hyvää. Maalinteon maku on varmasti jäänyt mieleen myös liigakenttiä varten.

Reipas sai maalista pontta lisää ja joukkue heitti suuremman vaihteen silmään. Roope Suonion sivuraja oli koripalloilijan tarkkuudella viimeistelty – sanoisimme, että kolmonen sukkana sisään. Hauhia pääsee jatkamaan ja puskee pallon Lampiselle. Lampinen ei arkaile ja iskee illan toisen osumansa 1-2.

Voitto jo lähes maistui pelaajien suussa, mutta ihan viimeisillä minuuteilla FC Viikingit pääsivät purkupallon päätteeksi niittaamaan tasatuloksen taululle, kun Reippaan pelaajat harjoittelivat kirjeenvaihtoa keskenään oman maalin edustalla.

”Jäi hieman katkera maku, mutta vieras tasapeli on aina vieras tasapeli”, sanoo Edu Sassila

Reippaan kausi jatkuu heti keskiviikkona kotona.