Otteluraportti: Vapputunnelmaa ja ämpärikaupalla maaleja

Lahden Kisapuistossa nähtiin maaleja ämpärikaupalla, kun Lahden Reipas avasi sarjakautensa FC LaPaa vastaan. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin Reippaan 7-3-voitto. Gullit Zolameso, Berat Köse ja Tim Martinen iskivät kukin kaksi osumaa. Yksi osuma merkittiin Janne Hahlille. Vierailijoiden Alexander Oduh osui kahdesti ja Erkka Partanen kertaalleen.

Kotijoukkue Lahden Reipas aloitti ottelun vauhdikkaasti. Gullit Zolameso ja Tim Martinen löysivät toisensa, mutta Martisen viimeistely-yritys meni niukasti yli. Jakson puolessa välissä Kösen veljekset löysivät toisensa. Onuray Köse alusti ja Berat Köse ampui. LaPa-vahti Niko Pienmunne torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Berat Köse laittoi karat sisään ja iski Reippaan kauden avausosuman.

Puolen tunnin kohdalla Reipas iski jälleen. Gullit Zolameso keskitti pallon suoraan etukulmasta maaliin. Hetkeä myöhemmin Onuray Köse alusti ja Zolameso iski toisen osumansa. Ja vain kaksi minuuttia edellisestä Reipas osui rangaistuspotkusta. Berat Köse löysi Miska Verkon, joka kaadettiin rangaistusalueella. Tim Martinen upotti pilkun ja vei viirupaidat jo 4-0-johtoon. 5-0-osuman minuuttia myöhemmin iski Berat Köse Daniel Koskipalon alustuksesta.

LaPa oli lähellä osua vielä jakson lopussa. Alexander Odeh pääsi ampumaan, mutta Reipas-vahti Anton Munukka venyi. Pallo meni Munukan torjunnasta tolppaan ja Munukka liimasi itse jatkopallon. Näin ollen tauolle siirryttiin viirupaitojen 5-0-johdossa.

Vierailija piristyi toisen jakson alussa. Odeh jäi vapaaksi Reippaan boksissa ja pääsi ampumaan. Komea ulkosyrjäsijoitus yllätti Munukan ja LaPa kavensi. LaPa sai hieman otetta, mutta Reipas ei päästänyt vierailijaa maalintekoon.

Reipas jatkoi tunnin pelin kohdalla maalintekoaan. Tim Martinen alusti ja Janne Hahl sijoitti alakulmaan lukemiksi 6-1. Muutamaa minuuttia myöhemmin vierailijoiden maalitykki Erkka Partanen leikkasi sisään ja ampui maalin. Samalla kymmenminuuttisella nähtiin vielä kaksi osumaa. Berat Köse syötti ja Martinen viimeisteli. Päätöslukemat 7-3 iski rangaistuspotkusta Alexander Oduh.

Voitollaan Reipas siirtyi avausottelun jälkeen lohkonsa sarjakärkeen. Ottelun jälkeen kaksi maalia iskenyt Gullit Zolameso oli iloinen kotivoitosta. Hän kertoi, että alku oli hankala, mutta kun Reippaan peli rupesi luistamaan, oli tuloksena viirupaitojen 7-3-voitto.

– Alku oli vähän hakusessa, mutta sitten pääsimme omalle tasollemme. Sen jälkeen peli rupesi luistamaan. Voitto tuntuu hyvältä, varsinkin kotona. Saimme sen, mikä olikin tavoite, Ottelun Reippaimmaksi pelaajaksi valittu Zolameso kertoi.

Reipas kohtaa seuraavaksi tiistaina Suomen Cupissa Kisapuistossa FC Lahden. Kakkosessa Reipas kohtaa lauantaina 7.5. Kisapuistossa Pallokerho Keski-Uusimaan.