Otteluraportti: Värikäs tasuri Keravalla

Lahden Reipas ja Pallokerho Keski-Uusimaa tasasivat pisteet lauantaina Keravalla lukemin 4-4. Viirupaitojen maaleista vastasivat Asaad Babiker, Lirinis Haziri, Tomi Kult ja Miska Verkko. Kotijoukkueen Roni Mäkilä iski kaksi osumaa. Yksi PKKU:n maaleista merkittiin Reippaan omaksi ja yhden viimeisteli Hugo Toivonen.

Reipas sai otteluun hyvän alun. Asaad Babiker pääsi tuikkaamaan maalinedustalta viirupaidat johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Lisäksi Reipas loi tukun muita hyviä paikkoja, mutta huippupaikoista huolimatta Robin Källman säilyi muilta takaiskuilta.

PKKU teki jakson loppupuoliskolla pieniä taktisia muutoksia ja peli tasoittui. Reipas kuitenkin iski vielä jakson lopussa. Lirinis Haziri leikkasi sisään ja sai jalkansa vapaaksi. Tarkka laukaus upposi alakulmaan ja Reipas pääsi tauolle 2-0-johdossa.

Toinen jakso oli käänteinen ja PKKU iski nopeaan tahtiin neljä osumaa. Roni Mäkilä puski kaksi lähes identtistä osumaa. Lisäksi Reippaan purkupallo kimposi omaan maaliin. Noin 20 minuuttia ennen loppua lohkon maalipörssiä johtava Hugo Toivonen leikkasi sisään ja upotti pallon tarkasti maaliin. PKKU oli siirtynyt 4-2-johtoon.

Reipas kuitenkin heräsi taistelemaan vielä pisteistä. Juuri kentälle vaihdettu Tomi Kult juoksi pystyyn ja Joona Tapanin tarkka pystysyöttö tavoitti Kultin. Hyökkääjä otti pallon silkinpehmeästi alas oikealla jalalla ja ampui pallon välittömästi maaliin vasemmalla jalalla.

Lisäajalla Reipas nousi vielä tasoihin. Miska Verkko sai pallon noin 30 metrissä ja ampui kenties kauden komeimman osuman. Pallo upposi PKKU:n maalin yläkulmaan ja tulostaululla oli lukemat 4-4. Ottelu päättyi samoihin lukemiin ja pisteet jaettiin.

Reipas jatkaa yhä A-lohkon toisella sijalla. Eroa sarjaa johtavaan JIPPOon on kuusi pistettä. Seuraavaksi Reipas kohtaa kotikentällään Kisapuistossa Nurmijärven Jalkapalloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 30.7.2022.