Otteluraportti: Väsyneen miehistön kotivoitto

Lahden Reipas kaatoi eilen keskiviikkona toistamiseen tällä viikolla kuopiolaisen KuFu-98:n. Tällä kertaa Kisapuistossa pelattu ottelu päättyi Reippaan 2-1-voittoon. Viirupaitojen maaleista vastasivat Berat Köse ja Tapio Torpo, jolle maali oli uran ensimmäinen Reippaan paidassa. Toisessa päässä osui Luukas Kosunen.

Jos maanantain ottelussa molemmat joukkueet pelasivat kauniisti maata pitkin, nähtiin keskiviikkona kahden väsyneen joukkueen taistelufutista. Vierailija KuFu siirtyi kymmenen minuutin kohdilla johtoon. Reippaan puolustukselle sattui kommunikaatiokatkos ja Anton Munukka ja Riyad El Alami törmäilivät keskenään. Pystyyn juossut Luukas Kosunen käytti avopaikan ja vei vierailijan johtoon.

Reipas heräsi jakson puolivälissä. Kokoonpanon kapteeni Janne Hahl antoi kulmapotkun ja El Alami vei pääpallon täysin suvereenisti. Pallo kimposi kuitenkin pystytolppaan. Jatkotilanteessa El Alami sai vielä punnerrettua pienen tökkäyksen kohti maalia, mutta kuopiolaispuolustus siivosi pallon maaliviivalta.

Noin puolen tunnin kohdalla Reipas tuli tasoihin. Daniel Koskipalo keskitti vasemmalta ja Berat Köse oli hiipinyt takatolpalle. Köse otti pallon pehmeästi haltuun ja ampui seuraavalla kosketuksellaan. Aapeli Alava oli KuFun maalilla voimaton ja ottelu oli tasan. Samoissa lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Toisen jakson alussa vierailijoilla oli vahva paine. Reipas puolusti tiiviisti, eikä päästänyt vierailijoita maalipaikoille. Toisessa päässä kolmikko Ville Jokela – Miska Verkko – Berat Köse järjesti kaksi namupalloa takatolpalle, mutta yksikään viirupaita ei osunut palloon.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Reipas sai painetta. Asaad Babiker ampui tulisesti, mutta Aapeli Alava venyi pallon kulmapotkuksi. Reipas hyödynsi kulmapotkun täydellisesti. Miska Verkon pallo tuli taka-alueelle ja Tapio Torpo pääsi puskemaan vapaasti Reippaan johtoon. Torpo valittiin myös illan Reippaimmaksi pelaajaksi.

Vartti ennen loppua KuFu sai parhaan paikkansa. Eelis Varis pelasi viistoon ja Niklas Orjala ampui. Anton Munukka veti pidemmän korren ja otti komean jalkatorjunnan. KuFun nostaessa hyökkäystään aukeni Reippaalle paikkoja vastaiskuihin. Ville Jokela ja Miska Verkko alustivat paikan vaihdosta tulleelle Drilon Shalalle. Shalalla oli tilaa ja aikaa, mutta pystytolppa pelasti KuFun. Lisämaaleja ei nähty, joten Reipas vei toistamiseen pisteet kuopiolaisilta.

Ottelun jälkeen voittomaalin tehnyt toppari Tapio Torpo kertoi ottelun olleen kahden väsyneen joukkueen taistelupeli. Maalistaan Torpo jakoi kiitosta myös Miska Verkolle. Puolustaja oli tyytyväinen kuuden pisteen alkuviikkoon.

– Pelasimme molemmat väsyneillä jaloilla ja se näkyi pelissä. Se oli taistelua. Saimme kuitenkin kolme pistettä molemmista otteluista. Tämä oli vähän hurlumhei-peli ja molemmat viljelivät pitkiä palloja. Miska Verkko laittoi aika unelmapallon ja pääsin taka-alueelta puskemaan hyvin alaspäin. Maali tuli vähän yllättäen. Se oli minulle ensimmäinen Reippaan paidassa, ja oli hieno tunne kuulla yleisö maalin jälkeen, Torpo fiilisteli.

Reippaan härkäviikko jatkuu jo lauantaina. Perinteisille Sikajuhlille Kisapuistoon saapuu vieraaksi Pallokerho Keski-Uusimaa.

Seuraava kotiottelu:
SIKAJUHLAT 
Lahden Reipas – PK-KU
La 14.8. klo 15.00 Kisapuisto stadion
Livemusiikkia, Merosen grillistä kokonainen possu ja sikamuki, mukavaa yhdessäoloa

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit