Otteluraportti: Voitto ei ollut tärkein

Lahden Reipas kärsi kauden viimeisessä ottelussa tappion vieraskentällä FC Kiffenille. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 2-1. Reippaan maalista vastasi kapteeni Kasperi Heinonen. Kotijoukkueen molemmat maalit iski Ceikh Toure.

Paineettomasti pelaamaan päässyt Lahden Reipas hallitsi ottelun alkua hienokseltaan. Tomi Kult ja Miska Verkko olivat vaarallisia ja Kiffen-vahti Axel Anderson joutui hieman venymään Verkon vapaapotkun tielle. Toisessa päässä Mauricio Hopsu oli lähellä onnistua.

Reipas iski hieman ennen ensimmäisen jakson loppua. Tomi Kult ampui ja laukaus tömähti pystypuuhun. Pallo kimposi siitä hieman onnekkaasti Kasperi Heinosella, joka sai siirtää vierailijat 1-0-johtoon. Kun Joona Halla nollasi vielä lopussa Tejan Deenin läpiajon, siirryttiin tauolle viirupaitojen 1-0-johdossa.

Toinen jakso oli puolestaan Kiffenin. Tejan Deen murtautui alussa väkisin laidalta läpi ja pelasi pallon Ceikh Tourelle keskelle. Toure pääsi rauhassa tälläämään voimalla pallon ohi Joona Hallan. Kymmenen minuuttia myöhemmin Deen oli jälleen aiheuttamassa harmaita hiuksia lahtelaisille. Tapio Torpo joutui rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Toure ampui varmasti illan toisen osumansa ja vei kotijoukkueen johtoon.

Reipas haki vielä tasoitusosumaa, mutta Kiffen puolusti tehokkaasti ja piti palloa järkevästi. Ottelun viimeisellä vartilla maalivahtilegenda Tom Hellqvist asteli vielä viirupaitojen luukulle. Kun lisäosumia ei nähty, jäivät pisteet Helsinkiin lukemin 2-1.

Konkarimaalivahdin jäähyväiset viirupaidoille maalin suulta käsin olikin ottelun sykähdyttävin hetki. Hänet valittiin ansaitusti ottelun reippaimmaksi pelaajaksi. Lahden Reippaan lopullinen sijoitus 130-vuotisjuhlakaudella oli neljäs. Toinen kausi Kakkosessa päättyy kunniallisesti. Toivottavasti ensi keväänä futista päästään pelaamaan heti sen ensimmäisen otteluohjelman mukaisesti.

Reipas haluaa kiittää kaudesta niin pelaajia, valmennusta kuin seurajohtoakin. Ilman vapaaehtoisiamme emme pärjää. Kiitos jokaiselle talkoolaiselle sekä yhteistyökumppaneille, joita ilman bussista loppuisi löpö heti ensimmäisessä risteyksessä. Kiitos kuluneesta kaudesta ja rehdistä pelistä myös vastustajille. Aina ilo kohdata! Ja niin… Olisihan se tylsää ilman katsojia. Mahtavaa, että kausi pelattiin terveysturvallisesti läpi. Kiitos jokaisesta heränneestä tunteesta Kisapuiston laidalla – ja vähän kauempanakin.