Reipas jäi tasapeliin Mukkulassa

Lahden Reipas pelasi harjoitusottelun helsinkiläistä Atlantis FC:tä vastaan Mukkulan kuplassa lauantaina 13.2.2020. Ottelu päättyi 1-1-tasatulokseen. Maalintekijöinä kunnostautuivat Reippaan Miska Verkko ja Atlantiksen Max Mäkipää. Ottelu pelattiin yleisöltä suljettuna.

Reipas avasi ottelun vahvasti. Olle Sälpäkivi ja Emil Yildirim aiheuttivat helsinkiläisten puolustukselle toistuvasti ongelmia. Atlantiksen maalilla pelannut Aaro Reiniluoto kuitenkin poimi pallot varmasti hyppysiinsä. Toisessa päässä Reippaan maalia vartioinut Anton Munukka puolestaan ei juuri palloon koskenut, vaikka vierailijoiden Konan Kouakou oli pariin otteeseen karata lahtelaispuolustukselta.

Hieman puolen tunnin pelin jälkeen ottelussa nähtiin punakortti. Tuomas Kautonen riisti pallon Atlantiksen Muad Ahmedilta ja harhautti tämän. Ahmed kuitenkin päätti liukua molemmat jalat edellä Kautosen akillesjänteeseen ja sai katsella suoraan punaista korttia. Seuranneesta vapaapotkusta Reippaan Mikko Tuomi antoi hyvän kierteisen keskityksen, mutta lopulta Reipas ei saanut punnerrettua tilanteesta laukausta. Lopulta tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen jakson alkajaisiksi Reipas onnistui hyödyntämään paikkansa. Olle Sälpäkivi käynnisti hyökkäyksen ja Emil Yildirim pääsi keskittämään laidalta. Takatolpalle hiipinyt Miska Verkko sai kunnian laittaa pallon tyhjään maaliin ja siirtää viirupaidat johtoon.

Reipas teki helsinkiläisten pelinavaamisesta vaikeaa kovalla prässillä. Se olikin tuottaa tulosta noin 20 minuuttia ennen loppua, kun Aku Laitinen pääsi nokikkain Aaro Reiniluodon kanssa. Atlantis-vahti kuitenkin venyi ja piti joukkueensa mukana pelissä.

Vajaa vartti ennen loppua Atlantis hyödynsi erikoistilanteensa. Viljami Jurvanen antoi kierteisen kulmapotkun Reippaan maalinedustalle ja toppari Max Mäkipää nousi omiin korkeuksiin. Anton Munukka oli tilanteessa mukana, mutta ei saanut riittävää osumaa palloon estääkseen takaiskun syntymistä. Reippaan hallinnasta huolimatta ottelu päättyi lopulta samoihin lukemiin.

Lahden Reippaan oikeana puolustajana täyden ysikymppisen urakoinut Mikko Tuomi oli ottelun jälkeen pettynyt. Hänen mukaansa joukkueen esityksessä paistoi välillä jännitys. Tuomi kuitenkin korosti, että joukkue kykeni noudattamaan pelisuunnitelmaan pääsääntöisesti hyvin.

– Pelasimme hyvän pelin, mutta kyllähän peli pitäisi pystyä tappamaan, jos pelaamme 60 minuuttia ylivoimalla. Pystyimme noudattamaan pelisuunnitelmaa hyvin, mutta kaipaamme lisää pelirohkeutta. Alussa meillä oli havaittavissa pientä jännitystä, mutta se ehkä raukesi ensimmäisen vartin jälkeen. Emme silti kyenneet tappamaan peliä, mutta seuraavasta ottelusta otamme sitten sen ensimmäisen voiton, Tuomi summasi harjoitusottelun.

Lahden Reipas on pelannut talvella kolme harjoitusottelua, joista saldona on kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Reipas on kuitenkin onnistunut iskemään maalin jokaisessa ottelussa.

Otteluohjelman mukaisesti kausi alkaa huhtikuun lopussa. Jo nyt Reippaan kausikortit (30e) myynnissä. Omasi saa ottamalla yhteyttä esimerkiksi Olli Tynkkyseen

Teksti: Tommi Leirilaakso
Kuva: Janina Pitkänen

Uutiset

Kaikki uutiset

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves