Reipas kotivoittoon värikkäiden vaiheiden jälkeen!

Reipas voitti Riihimäen Palloseuran 3-0 (0-0). Kevään ottelu meni Reippaan suvereenissa hallinnassa, mutta nyt syyskierroksen peliin RiPS tuli huomattavasti paremmalla jalalla.
Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja Riihimäen nuoret pelaajat nopeine jalkoineen pääsivät useampaan hyvään maalipaikkaan maalinteossa onnistumatta. Varsinkin nopeat vastaiskut Reippaan pidempien pallonhallintajaksojen jälkeen olivat ajoittain myrkkyä. Toiselle puoliajalle lähdettiin 0-0 tilanteesta.

Toisen puoliajan alussa Olli Tynkkynen otti sankarinviitan harteilleen ja rankaisi todellisella unelma maalilla. Laaka pommi 30-metristä aivan vasempaan ylänurkkaan ei jättänyt ketään kylmässä. Tarkkasilmäiset saattoivat havaita jopa RiPS -valmentaja kuhnurilegenda Jukka Vannisen sisäisesti taputtavan tälle kaunokaiselle. Tynkkysen maali vapautti Reippaan peliä ja toinen maali tuli 69 minuutin kohdalla kun Salimäki laittoi kovan keskityksen vasemmalta laidalta ja vastustajan kokenut Lauri Jormanainen ehti painaa pallon verkon perukoille ennen Reippaan hyökkääjiä.

Ottelun sinetöinyt 3-0 maali onkin tarina erikseen. Reipas lähti nopeaan vastahyökkäykseen, joka päätyi Tynkkysen läpiajoon. Samaan aikaan Reippaan päädyssä oli useampi kähinä ja tuomarin katse kiinnittyi niihin Tynkkysen edetessä samalla vastustajan boksiin. Tuomari päätti kuitenkin viheltää pelin poikki. Vihellys ei kuitenkaan muutamaa torikokousta ja yhtä tuomarin puhutusta lukuun ottamatta johtanut vapaapotkuun, kentältä poistoon tai edes varoitukseen, kukaan ei myöskään ollut loukkaantunut hoitoa tarvitsevasti. Seuraavaksi tuomari määräsi kiekkohenkisen hyökkäysalueen aloituksen eli kiistapallon RiPS-boksiin, kohtaan jossa Tynkkynen oli pallon kanssa läpiajossa kun peli vihellettiin poikki. Kiistapallon jälkeisessä tilanteessa RiPS puolustaja rikkoi Tynkkystä epäonnekkaasti ja sen seurauksena Reipas sai rangaistuspotkun josta Tynkkynen sinetöi 3-0 lukemat. Tilanne herätti mielipiteitä joiden seurauksena RiPS:n pidetty ja rauhallinen herrasmiesvalmentaja Santamäki päätyi seuraamaan loppupelin katsomon puolelta, ehkä hieman turhaankin sillä pilkkua edeltävät hetket jättivät sijaa tulkinnoille ja mielipiteille.

Ottelussa kunniavieraana olleet Reippaan legendapelaajat Pertti Tammisto ja Raimo Piira palkitsivat Reippaalta Tynkkysen ja upeasti pelanneen Juha Tuomen. Ottelun Pikku Hanheksi valittiin ansaitusti Tynkkynen. Kiitos Legendoille kun kunnioititte ottelutapahtumaa läsnäolollanne.

Reippaan seuraava peli on todellinen herkkupala. Viirupaidat matkaavat Helsinkiin perjantaina 7.9 ja kohtaavat siellä sarjan kärkiottelussa Reippaan niskaan hengittävän Atlantiksen.