Reipas loi paikkoja, mutta jäi tasapeliin

Lahden Reipas ja Salon Palloilijat päätyivät 2-2-tasapeliin lauantaina 20.2. Mukkulassa pelatussa tapahtumarikkaassa harjoitusottelussa. Reippaan maaleista vastasivat Olle Sälpäkivi ja Miska Verkko. Vierailijoilta puolestaan onnistuivat Eero Lehtinen ja Jmaali Aziz. Ottelu pelattiin ilman yleisöä.

SalPa tuli otteluun vauhdilla ja kymmenen sekunnin pelin jälkeen Jmaali Aziz oli nokikkain Reipas-vahti Tom Hellqvistin kanssa. Azizin nosto painui kuitenkin kirkkaasti yli maalin ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä. Reipas vastasi hetkeä myöhemmin, kun pallo tuli suoraan Olle Sälpäkiven eteen maalinedustalla. Sälpäkivi sijoitti varmasti Reippaan 1-0-johtoon.

Alun sekunteja lukuun ottamatta Reipas dominoi kenttätapahtumia ensimmäisen vartin. Ville Jokela ampui tulisesti oman soolokuljetuksensa päätteeksi, mutta pallo otti pienen kimmokkeen matkalla kohti alakulmaa ja lopulta veto meni niukasti ohi.

Noin vartin kohdalla Reipas osui jälleen. Miska Verkon komea pujottelu oman pallonriistonsa jälkeen päätyrajalle asti päättyi laitakiitäjän laukaukseen pienestä kulmasta. SalPa-vahti Joni Rahila sai itseään väliin, mutta pallo löysi silti tiensä verkon perukoille ja Reipas tuplasi johtonsa.

Jakson edetessä ottelu tasoittui. Ja SalPa onnistui kaventamaan hieman ennen jakson puoliväliä. Severi Jaatinen syötti Reippaan toppareiden väliin Eero Lehtiselle, joka pääsi sijoittamaan pallon alakulmaan ohi konkari Hellqvistin.

Jakson puolivälin jälkeen Reipas loi tukun maukkaita maalipaikkoja. Jussi Hauhia pääsi virittämään vapaapotkua ja pallo oli jo kiertämässä SalPan maalin yläkulmaan. Joni Rahila kuitenkin venytti kätensä pallon tielle ja vierailija selvisi. Rahila nollasi myös pirteästi pelanneiden Miska Verkon, Emil Yildirimin, Aku Laitisen ja Olle Sälpäkiven yritykset maalipuiden avustuksella.

Ottelun ensimmäinen jakso sai ikävän päätöksen. Emil Yildirim rikkoi SalPan Jami Siirtolaa, joka ponnahti nurmen pinnasta välittömästi pystyyn. Siirtola löi Yildirimiä suoraan kasvoihin ja kuittasi itselleen suoran punaisen kortin. Maalipaikoista huolimatta Reipas ei kyennyt hyödyntämään miesylivoimaansa.

Toisella jaksolla SalPa sai Reippaan suostumuksesta jälleen täyden kokoonpanon, sillä Reipas harjoitteli ylivoimalla pelaamista myös edellisessä harjoitusottelussaan. Samalla Reipas käynnisti jakson edetessä vaihtorulettinsa ja vaihtoi entistä nuorempia lupauksia kentälle. Ottelu sujui vaihdoista huolimatta viirupaitojen komennuksessa, mutta maaliin asti paikat eivät konkretisoituneet. Lähimmäs pääsi Miska Verkko, jonka veto kimposi poikkipuusta yli maalin.

SalPa puolestaan hyödynsi oman huippupaikkansa. Reippaan paitsioansa petti ja Jmaali Aziz karkasi yksin läpi. Aziz nosti pallon Reippaan verkkoon ja tasoitti ottelun, kun peliä oli jäljellä noin vartti. Reipas painosti ottelun lopussa, mutta ei onnistunut maalinteossa ja näin ollen tuloksena oli jälleen tasatulos.

Eilen julkaistiin myös Reippaan juhlavuoden fanipaita. Paidan ennakkotilauksia otetaan vastaan nyt. Lue lisää ja tilaa.
Kauden 2021 kausikortit myös myynnissä nyt. Osta omasi huokeaan 30 euron hintaan ja tue Reipasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon