Reipas nousi tappioasemasta voittoon

Lahden Reipas kaatoi harjoitusottelussa Kisapuistossa Jyväskylän Jalkapalloklubin lukemin 2-1. Reippaan maaleista vastasivat Matias Niuta ja Ville Jokela. Vierailijoilta onnistui Tuomas Koppelomäki. Ottelu pelattiin luonnollisesti ilman yleisöä.

Alku oli tasainen eikä maalipaikoilla juhlittu. Reippaan Janne Hahl pääsi puskemaan vartin pelin jälkeen Nacho de la Cruzin pitkään purkupalloon, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt pusku suuntautui ohi. Toisessa päässä puolestaan Reippaan maalilla torjunut Joona Halla nollasi Niklas Kauppisen yrityksen. Vierailija JJK rokotti Reipasta puolen tunnin kohdilla. Viirupaitojen keskittyminen herpaantui ja Tuomas Koppelomäki karkasi Reippaan puolustuksen avustamana läpiajoon viimeistelemään ottelun avausmaalin. Joona Halla sai hieman sormiaan väliin, mutta pallo painui verkkoon.

Reipas ei takaiskusta hätkähtänyt vaan jatkoi omaa peliään. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tim Martinen piti palloa rohkeasti hyökkäysalueella ja kuljetti rangaistusalueen rajalle. Pienellä liikkeellä hän sai jalkansa vapaaksi ja kierteinen veto lähti kohti jyväskyläläisten maalia. Pallo kuitenkin tärähti pystytolppaan ja pomppasi siitä maaliviivan kautta väljemmille vesille. Näin ollen tauolle lähdettiin vieraiden 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Reipas terävöitti prässipeliään. Se toi lahtelaisille heti jakson alkuun kulmapotkujen suman. Kolmannessa Tim Martisen antamassa kulmassa korkeimmalle nousi Sakari Jokinen, jonka pusku kolahti voimalla yläputkeen. Jaksoa oli takana juuri ja juuri kymmenen minuuttia, kun Reipas lopulta onnistui. Reippaan prässi toimi ja Matias Niuta riisti pallon syvällä JJK:n alueella. Niuta karkasi puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli tasoitusosuman varmasti.

Hieman yli tunnin pelin jälkeen JJK sai jakson ainoan huippupaikkansa. Antoine Lemarie riisti ja pääsi ampumaan. Joona Halla sai riittävästi kättä väliin matalaan alakulmalaukaukseen, että pallo pomppi päätyrajan yli. Seuranneen kulman Reipas purki ongelmitta.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Reipas onnistui toistamiseen. Ville Jokela nousi hyvin laitakaistaa pitkin ja keskitti. Keskitys muutti jyväskyläläispuolustuksesta hieman suuntaa ja kohosi korkeuksiin. JJK:n puolustuksella ja maalivahti Aati Riihimäellä oli kommunikaatiokatkos ja pallo pomppasi lopulta Riihimäen edestä hänen ylitseen takakulmaan. Reipas loi ottelun lopussa vielä kaksi maukasta maalipaikkaa. Lähempänä oli Tomi Kult, joka kokeili Erik Heinosen riiston jälkeen liki puolesta kentästä. Kultin yritys viuhui niukasti ohi. Reipas nappasi 2-1-voiton pääsiäisen alkajaisiksi.

Reippaan tasoitusosuman viimeistellyt Matias Niuta oli tyytyväinen siihen, että joukkue kykeni nousemaan tappioasemasta voittoon. Hänen mukaansa joukkue reagoi hyvin toisen jakson taktisiin muutoksiin ja kykeni siksi kääntämään pelin. Niutan mukaan nousu tekee hyvää myös joukkuehengelle.

– Muutimme ensimmäisen jakson jälkeen hieman keskikenttää ja siirryimme yhteen pohjapelaajaan. Prässäsimme myös rohkeammin ja korkeammalta sekä saimme luotua painetta vastustajalle. Aina saadessamme pallonriiston, olimme jo maalipaikassa. Siten minunkin maalini syntyi. Onnistuin riistämään pallon ja olin heti maalipaikassa. Sitten tarkka viimeistely. Voitto tekee hyvää ja se, että nousimme omalla tekemisellämme rinnalle ja ohi. Viikon takaisesta PEPO-ottelusta jäi hieman hampaan koloon, mutta tämä tekee taas joukkuehengelle hyvää, Niuta kertoo.

Reipas palasi yhden tappiollisen pelin jälkeen voittokantaan ja joukkueen saldo harjoitusotteluista Kakkosen jengejä vastaan näyttää hyvältä.

Kakkosen kauden alkua siirrettiin kahdella viikolla. Reippaan kausi alkaa Kisapuistossa sunnuntaina 9.5.2021. Tiedotamme otteluohjelmamuutoksista sekä yleisörajoituksista myöhemmin enemmän, kun asiat varmistuvat.

Seura on valitettavasti joutunut jo toistamiseen perumaan perinteisen junioriturnauksen Kisapuisto Cupin. 10.-11.4. pelattavaksi suunniteltu Kisapuisto Cup jättää suuren aukon Reippaan sydämiin sekä lompakkoon.
Osoita tukesi ja osta nyt kausikortti tai juhlapaita.

Kuva: FC Lahti 2020 / Matias Niuta pelasi viime kaudella FC Lahden sopimuspelaajana myös Reippaan mukana.