Reipas on valinnut valmentajansa kaudelle 2020

Lahden Reipas jatkaa päävalmentaja Petri ”Järä” Järvisen komennossa myös kauden 2020. Uusia pelaajia mahtuu harjoitusrinkiin mukaan. 

Reipas palasi Palloliiton sarjoihin Kakkoseen kaudelle 2019 haastajana. Muiden odotukset joukkueen suorittamiseen eivät olleet korkealla. Mennyt kausi osoitti, että lahtelaisten loputon usko itseensä tuottaa tulosta. Reipas pystyi uskottavasti haastamaan myös sarjan kärkipään joukkueet. Päävalmentaja Järvinenkin yllättyi hieman joukkueen tasosta. 

– Joukkueen yhtenäisyys ja kaiken likoon laittaminen olivat avaimia menestykseen. Pystyimme hyödyntämään haastaja-aseman ja monia matseja käänsimme vielä aivan lopuksi eduksemme, pohtii Reipasta myös ensi kauden luotsaava päävalmentaja Petri Järvinen juuri ennen uuden harjoitusjakson alkua. 

Loppuun asti pelaaminen ja yrittäminen ovat keskeinen osa Reippaan peli-ilmettä samoin kuin hurtti huumori, josta Järvinen kehuu omiaan. 

– Aina ei oltu parempia, mutta pisteitä saimme myös yrittämisellä. Keväällä pelaajat asettivat tavoitteen yllättävän korkealle. He olivat enemmän oikeassa tasostamme kuin minä. 

Lahden Reipas sijoittui lopulta Miesten Kakkosen A-lohkon kuudenneksi. Lahdessa jännitettiin lähes viimeiselle kierrokselle saakka paikkaa nousukarsintasarjassa neljän parhaan joukossa. Sarjapaikan säilyttäminen Kakkosessa olisi jo ollut riittävän hyvä tulos. 

– Pelaajien ajatus keväällä oli, että puoleen väliin ja vielä vähän ylikin. Päädyimme ylemmäs, mitä odotin, tiivistää Järvinen tunnelmaa kauden lopuksi.

Päävalmentaja Järvinen katsoo tulevaan kauteen luottavaisesti vahvalla kokemuksella. Reipas aloittaa syyskauden harjoitukset huomenna maanantaina ja lähtee harjoitusjaksoon hyvältä pohjalta. Kesän onnistumiset ruokkivat tulevaa talvea. Myös yhteistyö FC Lahden ja Lahen nuorempien pelaajien kanssa on ollut antoisaa. 

– Nuoret pelaajat olivat hyvällä asenteella mukanamme ja jälki on sen mukaista. He todella ansaitsivat paikkansa. Hyvä yhteistyö hyödyttää molempia ja toivottavasti se myös jatkuu niin. Kaikki kiitos Lahdelle, että antoivat pelaajia mukaamme, Järvinen kehuu.  

Kakkosen Reipas on tarvittava askelma junioreiden ja liigan välissä. Nuoret pelaajat tuovat Reippaalle hyvää virtaa ja Kakkonen tarjoaa kovemman haasteen sarjatasona. Kakkosesta haettu itsevarmuus on näkynyt kuluneella kaudella onnistumisena liigavihreillä. FC Lahden Pyry Lampinen ja Lassi Forss ovat tästä hyviä esimerkkejä. Onnistumiset viirupaidassa pohjustivat paikan liigan kokoonpanossa. 

Uusi kausi ja uusi talvi tarkoittaa työntekoa koko porukalle. Jouluun asti Reippaan harjoitukset ovat avoimia, kun uusille pelaajille annetaan mahdollisuus lunastaa paikkansa joukkueen riveissä. Suurin osa vanhasta jengistä nähdään Kisapuistossa myös ensi kesänä. Luonnollisesti muuttuneet elämäntilanteet vievät pelaajia uusiin kaupunkeihin tai aikaa tarvitaan kentältä toisiin askareisiin. 

– Osa pohtii, ottavatko taas vuoden haaasteen vastaan ja osa aloittelee vasta joulun jälkeen. Katsotaan rauhassa, mitä nykyisen porukan ulkopuolelta saadaan. Uudet pelaajat ovat terveulleita ja puhelinlinja suuntaani on auki jos kiinnostus herää, Järä vinkkaa. 

Päävalmentaja Järviselle Reippaan nousu Kakkoseen on jo prosessina hieno. Kolmosen hupijoukkueesta on noustu ensin kärkeen ja lopulta uudelle sarjatasolle Kakkoseen. Kesä oli hyvä ja Lahden Reipas on rakentanut joukkuetta että tapahtumaa järkevästi. Laadun tasaaminen on edelleen tärkeää. 

– Tavoitteena on olla laadukas, hyvä keskitason Kakkosen jengi, maalaa Järvinen. 

Valmentaminen itsessään ei ole kokeeneelle tekijälle mikään kysymys. Järvinen pohtii omaa rooliaan yhteisön luojana vaihtelevassa joukkueessa seuraavasti: 

– Harjoitteita on helppo keksiä. Enemmän tekemistä on siinä, miten 30 erilaista pelaajaa saadaan tekemään samaa. Siinä on sopeutumista sekä itsellä että joukkueella, jossa pelaajat ovat B/A -ikäisistä ikämiehiin asti. Ilmapiirin luominen ja voittava mielentila ovat Reippaan vahvuuksia. 

Joukkue auttaa ja on apuna valmennuksessa. Järvinen ei ole jäänyt yksin vaan kokenut kaarti keskustelee jatkuvasti. Siitä oppii myös jokainen. 
Reippaalla on sekä organisaationa että joukkueena nyt hyvä pohja rakentaa uutta kautta Kisapuistoon. Tiettyjä muutoksia on ottelutapahtumaan tulossa. Ottelutapahtuma näkyi laadukkaana myös päävalmentajalle:

– Porukka viihtyi ja eli mukana. Hyvä yhteishenki kantoi kentältä asti katsomoon. Moni tuntui nauttivan, kun Reipas on ylempänä ja pelaa Kisapuistossa. Selvästi näki, että ihmisillä on hyvä olla yhdessä. Otteluitamme selvästi odotettiin. 

Kisapuisto on lahtelaiselle jalkapallolle tärkeä miljöö ja Reippaan ottelutapahtuma erityinen. On helppo tulla kannattamaan meidän jengiä. Nähdään jälleen keväällä Kisapuistossa, ja kiitos kaudesta 2019 kaikille myötäeläneille. 

Psst! Reippaat joululahjat tulossa. Pysy kuulolla. 

 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta