Reipas toiseen perättäiseen voittoon ja nollapeliin

Lahden Reipas kaatoi lauantaina Mikkelin Pallo-Kissat hyisessä Kisapuistossa pelatussa harjoitusottelussa lukemin 2-0. Reippaan maaleista vastasivat Olle Sälpäkivi ja Veeti Laiho. Ottelu pelattiin ilman yleisöä.

Ottelun alku oli vauhdikas ja kumpainenkin joukkue onnistui ensiminuuteilla luomaan puolittaisia tilanteita. Reipas kuitenkin sai nopeammin ottelun haltuunsa ja pyöritti peliä. Yhdeksännellä minuutilla kotijoukkue onnistui. Viirupaitojen elegantti toppari Nacho de la Cruz syötti 30 metrin pystysyötön mikkeliläisten linjan taa. Olle Sälpäkivi teki oikea-aikaisen juoksun ja nosti pallon maaliin yli MiPK-vahti Veikka Ståhlhandin.

Reipas oli vahva koko ensimmäisen jakson ja loi puolen tusinaa puolittaista maalipaikkaa. Lähimmäs pääsi Janne Hahl, jonka tulinen maanuoliainen kuitenkin pysähtyi Ståhlhandin hanskoihin. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toiselle jaksolle vierailija tuli terävästi ja Reipas oli ajoittain helisemässä. Heti jakson alussa Kissojen Onni Ikonen karkasi puolittaiseen läpiajoon. Mikkeliläisen veto helisytti vain lyseon puoleista päätyaitaa ja Reipas selvisi säikähdyksellä. Toisessa päässä helisi puolestaan hetkeä myöhemmin maalipuut, kun Emil Yildirimin putoava lehti kolahti yläputkeen.

Kissoilla oli vahva jakso toisen puolikkaan keskivaiheilla. Reippaan maalilla urakoinut Nikita Volkov joutui venymään todenteolla useaan otteeseen. Ensin hän nollasi Aapo Valtosen yrityksen viidestä metristä upealla refleksitorjunnallaan. Hetkeä myöhemmin Volkov venyi Akseli Kaukosen maanuoliaisen eteen ja lopulta vartti ennen loppua hän torjui Onni Ikosen läpiajon loistavalla ja rohkealla vastaantulollaan.

Reilu viisi minuuttia ennen loppua Reipas naulasi ottelun. Roope Niskanen antoi kierteisen kulman ja Veeti Laiho nousi omiin korkeuksiin. Laiho puski pallon hallitusti vasempaan alakulmaan ja nosti kätensä kohti taivasta. Näin ollen Reipas nappasi toisen perättäisen voittonsa.

Ottelun jälkeen piikissä uurastanut voittomaalin iskenyt Olle Sälpäkivi oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Hän näki vielä pelissä paljon kehitettävää, mutta myönsi, että joukkue on mennyt paljon eteenpäin muutamassa kuukaudessa. Sälpäkivi jakoi kiitosta myös maalinsa syöttäneelle Nacholle hyvästä syötöstä.

– Minulla on hyvät fiilikset ottelusta. Meillä on kaksi perättäistä voittoa ja se on merkki siitä, että joukkue kehittyy. Saamme voitoista itseluottamusta kohti alkavaa kautta. Sain maaliini hyvän syötön Nacholta. Hän näki hyvin liikkeeni ja hänellä oli hyvä visio syötöstä. Nostin pallon maalivahdin yli. Se oli myös hyvä viimeistely. Joukkuepelimme alkaa hiljalleen toimia ja tänään prässipelimme toimi koko ysikymppisen. Meidän pitää silti vielä kehittää paljon maalintekoa ja pelaamista, mutta treenaamme kovaa, Sälpäkivi katsoo luottavaisena tulevaisuuteen.

Reipas on kohdannut talven aikana kesän tulevia vastustajiaan neljästi. Viirupaidat kaatoivat PeKan ja tänään Pallo-Kissat, tasapeliin Reipas jäi puolestaan JäPS:n ja Atlantiksen kanssa.

Seura on valitettavasti joutunut jo toistamiseen perumaan perinteisen junioriturnauksen Kisapuisto Cupin. Huhtikuulla pelattavaksi suunniteltu Kisapuisto Cup jättää suuren aukon Reippaan sydämiin sekä lompakkoon.