Reippaalle voitto ehjällä ysikymppisellä

Lahden Reipas nappasi talven avausvoittonsa, kun kotkalainen Peli-Karhut kaatui harjoitusottelussa Kisapuistossa lukemin 3-0. Sakari Jokinen viimeisteli kaksi maalia ja Tapio Torpo osui kertaalleen. Ottelu pelattiin ilman yleisöä.

Kakkoseen täksi kaudeksi noussut PeKa oli alusta alkaen vaikeuksissa Reippaan voimakkaan prässin alla. Ottelua oli takana vain reilut kolme minuuttia, kun Emil Yildirim hankki vapaapotkun rangaistusalueen kulmalta. Pallon taakse asteli kokenut Jussi Hauhia, joka antoi vasemman jalkansa puhua. PeKan maalivahti Tomas Turunen ei saanut palloa liimattua hanskoihinsa, vaan Reipas pääsi yrittämään kolmesti maalintekoa. Sakari Jokinen lopulta niittasi pallon juuri ja juuri viivan yli ja viirupaidat siirtyivät aikaiseen johtoon.

Reipas loi lisää maukkaita paikkoja ottelun edetessä. Sakari Jokinen ja Emil Yildirim alustivat, kun Tuomas Kautonen pääsi kokeilemaan. Tomas Turunen venyi kuitenkin haamutorjuntaan ja sai ujutettua pallon yli yläriman. Hetkeä myöhemmin Turunen joutui venymään myös Miska Verkon yrityksen tielle.

Vierailijoiden paras paikka tuli hieman reilun puolen tunnin jälkeen. Reipas puolusti hieman lepsusti kotkalaisten kulmapotkun ja Lennart Voikar roikotti pallon yli ensimmäisen jakson maalissa torjuneen Tom Hellqvistin. Pallo kuitenkin kolahti Reippaan maalin tolpan ja yläputken saumaan, josta pallo lopulta kimposi kotijoukkueen onneksi yli päätyrajan.

Jakson lopussa Reippaan Olle Sälpäkivellä oli vielä paikka lisätä Reippaan johtoa Onni Pekkasen esityöstä, mutta Tomas Turunen liimasi pallon varmasti hyppysiinsä. Näin ollen tauolle lähdettiin Reippaan yhden maalin johdossa.

Myös toinen jakso oli Reippaan hallintaa. Heti alussa Tuomas Kautonen pääsi kokeilemaan, mutta Kautosen veto karkasi yli. Kymmenen minuutin kohdalla Reipas kuitenkin onnistui. Onni Pekkanen riisti pallon takaisin itselleen ja pelasi liukkaasti laidalla pelanneen Olle Sälpäkiven puolittain karkuun. Sälpäkivi nosti pallon laidalta takatolpalle ja Sakari Jokinen väläytteli akrobatiataitojaan viimeistellessään vaikeasta asennosta päivän toisen osumansa.

Vierailija taisteli miehekkäästi takaiskun jälkeen rakentaen yhden nopean ja kauniin hyökkäyksen. Kotkalaisten Juho Raivela karkasi läpiajoon, mutta toiselle jaksolle kentälle tullut maalivahti Nikita Volkov piti komealla jalkatorjunnallaan Reippaan maalin koskemattomana. Volkov joutui torjumaan myös Nico Pietiläisen terävän vedon.

Hieman tunnin pelin jälkeen Reipas naulasi ottelun lopullisesti. Janne Hahl antoi matalan kulmapotkun ja harjoituksissa suunniteltu kuvio puri. Reippaan hyökkäyspaletti teki pallolle tilaa ja vapaaksi jäänyt Tapio Torpo viimeisteli päätöslukemat 3-0.

Ottelun jälkeen kahden maalin mies Sakari Jokinen oli onnellinen koko joukkueen puolesta kauden avausvoitosta. Lisäksi hän korosti, kuinka tärkeää oli onnistua joukkueena. Samalla hän iloitsi, että onnistumisia tuli koko joukkueelle. Jokisen mukaan voitosta on hyvä ammentaa energiaa harjoituskauden loppurutistukseen.

– Ottelusta jäi hyvä fiilis. Voitto on hyvä tapa aloittaa loppurutistus harjoituskaudelle ennen sarjan alkua. Ensimmäinen voitto maistuu tietenkin koko joukkueelle. Hienoa, että koko joukkue sai onnistumisia. Ottelun ensimmäinen maali kimpoili kunnolla, mutta kyllä sen voi minun nimiin tilastoihin laittaa, Jokinen puhui itselleen maalin joukkuetta kiitellen.

Reipas on pelannut talvikaudella viisi harjoitusottelua, joista saldona on nyt yksi voitto, kolme tasapeliä ja yksi tappio, joka tuli paikallisvastus FC Lahdelle.