Reippaalta kypsä esitys ja komea voitto

Lahden Reipas kaatoi Kisapuistossa käydyssä harjoitusottelussa Pallokerho Keski-Uusimaan lukemin 3-1. Reippaan kaksi osumaa iski Tomi Kult ja yhden Kristian Yli-Hietanen. Vierailta osui puolestaan Sebastian Kamara.

Vierailija aloitti ottelun hyvin ja Sebastian Kamara kokeili Reipas-vahti Joona Hallan virettä jo toisella peliminuutilla. Halla oli kuitenkin hyvin hereillä ja poimi puolittaisen läpiajon syliinsä helposti. Myös Hugo Toivonen kokeili kertaalleen, mutta hänen yrityksensä meni yli.

Kymmenen minuutin jälkeen Reippaan peli loksahti paikoilleen. Tomi Kult luki PKKU:n syötön jo edellisaamun lehdestä ja pelasi pallon Gullit Zolamesolle. Zolameso keskitti rangaistusalueen rajalle, jossa Kristian Yli-Hietanen otti pallon rinnallaan mukaan ja ampui toisella kosketuksella pallon verkkoon.

Minuutti edellisestä ja Reipas iski jälleen. Janne Hahl pelasi pallon PKKU:n linjan taa ja Tomi Kult rynnisti palloon. Kult harhautti jalkansa vapaaksi ja ampui lukemiksi 2-0. Ottelua oli takana vain vartti.

Loppujakso oli täysin Reippaan ja viirupaidat sahasivat näyttävästi vieraiden puolustusta useaan otteeseen rikki. Kasperi Heinosen lisäksi huippupaikat saivat Kult, Yli-Hietanen, Zolameso ja Miska Verkko. Robin Källman piti PKKU-maalilla joukkuettaan muutamaan otteeseen pystyssä torjunnoillaan. Tauolle siirryttiin Reippaan 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla Reipas jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä jäi. Viiden minuutin kohdilla Jussi Hauhia avasi millintarkasti Gullit Zolamesolle vauhtiin. Zolameso tuli pallon kanssa kolmen puolustajan läpi ja eteni päätyrajaa pitkin kohti maalia. Hän syötti matalan pallon maaliviivaa pitkin ja Tomi Kult oli tökkäämässä pallon jälleen verkkoon.

Reipas onnistui katkaisemaan vierailijoiden selkärangan 3-0-tilanteessa. Kotijoukkue hallitsi palloa ja loi uhkaa Robin Källmanin vartioimalle maalille. Viirupaitojen prässi puri ja PKKU joutui roiskimaan palloa muun muassa Jussi Hauhian ja Ville Jokelan päähän.

PKKU sai kavennusmaalinsa viisi minuuttia ennen loppua. Ossi Jaakkola syötti nopean Sebastian Kamaran nokikkain Joona Hallan kanssa. Halla sai hieman käsiään väliin, mutta pallo painui verkkoon. Näin ollen päätöslukemiksi kirjattiin 3-1.

Ottelun tauottua kahden maalin ja yhden kakkossyötön mies Tomi Kult oli tyytyväinen voittoon. Hänen mukaansa Reipas sai tällä kertaa prässipelinsä toimimaan jo ensimmäisellä jaksolla ja se auttoi viirupaidat voittoon. Kult itse lähenee päivä päivältä täyttä pelikuntoa.

– Hyvä ensimmäinen jaksomme lähti pääkopastamme. Prässimme toimi heti ja olimme rohkeita läpi ottelun. Maaleissa meillä oli paljon pystyliikkeitä ja sitä kautta tuli tilaa. Pelasin itse vähän vieraammassa roolissa laidalla, mutta sain noustua sieltä hyvin pystyyn. Kuntoni palaa pikkuhiljaa ennalleen loukkaantumisesta ja pelaaminen maistuu hyvältä. Minulla oli tänään yllättävän hyvä päivä, Kult virnistää.

Ottelu pelattiin koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä.