Reippaan kiri ei riittänyt

Lahden Reipas kärsi 3-2-tappion lappeenrantalaiselle PEPOlle keväisessä Kisapuistossa pelatussa harjoitusottelussa. Reippaan molemmat osumat iski Tim Martinen. Vierailijoista onnistuivat Aleksi Sainio, Zachary Sukunda ja Arttu Kotanen.

Ottelun alku oli puolin ja toisin varovainen. PEPO hallitsi palloa, mutta Reipas puolusti tiiviisti. Ensimmäisen vartin sykähdyttävin hetki oli Mikko Tuomen purkupallo, joka sai Kisapuiston katsomorakenteissa asuvat oravat liikkeelle.

Jakson lähestyessä puoliväliä, vierailija onnistui ensimmäisestä paikastaan. PEPO onnistui katkaisemaan syötön syvällä Reippaan alueella ja Samu Suoraniemi pelasi Zachary Sukundan läpi. Reippaan maalilla torjunut Nikita Volkov tuli vastaan, mutta Sukunda sijoitti pallon varmasti maaliin.

Reipas ei saanut ensimmäisellä jaksolla peliään kulkemaan, vaan PEPO vyörytti päälle. Jakson lopussa viirupaidat eivät saaneet purettua pomppivaa palloa rangaistusalueeltaan ja lopulta pallo pomppi suoraan Arttu Kotaselle. Kotanen pääsi ampumaan puolivolleyn voimalla verkon perukoille ohi Volkovin. Näin ollen tauolle siirryttiin vierailijoiden 2-0-johdossa.

PEPO jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin ensimmäisen lopussa jäi. Jakson alussa Arttu Kotanen järjesti avopaikan Tuomas Vanhaselle, mutta nuorukainen laittoi pallon tyhjästä maalista ohi. Hetkeä myöhemmin PEPO kuitenkin onnistui erikoistilanteesta. Nuutti Toiviainen voitti ykköspallon, mutta Nikita Volkov venyi vielä Toiviaisen yläkulmapuskun tielle. Irtopallossa oli kuitenkin ensimmäisenä Aleksi Sainio, joka siirsi vierailijat helposti jo 3-0-johtoon.

Jakson puolivälissä Reipas vihdoin heräsi. Tim Martinen ja Matias Niuta alustivat Erik Heinoselle vetopaikan, mutta Heinosen veto meni niukkaakin niukemmin ohi. Kotijoukkue sai kuitenkin paikasta virtaa ja käänsi pelin kulun.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Reipas kavensi. Tim Martinen harhautti PEPOn rangaistusalueella ja hänet rapattiin nurin. Pallo vietiin pilkulle ja Martinen itse upotti rangaistuspotkun varmasti verkkoon.

Reipas käänsi väkisin pelin viimeisen kymmenminuuttisen aikana PEPOn päätyyn ja onnistuikin kaventamaan toistamiseen minuutti ennen lisäajan alkua. Tomi Kult rynni läpi lappeenrantalaisten puolustuksen ja sai pelattua takaviistoon Tim Martiselle. Martinen ampui pallon suoraan ilmasta verkkoon ja Reipas oli jo maalin päässä.

Lisäajalla Reipas loi kaksi maukasta maalipaikkaa. Lähimmäs pääsi toppari Tino Villgren, joka puski Martisen keskityksen niukasti yli. Samaan puskuun loppui myös peli ja Reipas kärsi katkeran tappion.

Ottelun jälkeen kentälle loukkaantumisen jälkeen palannut hyökkääjä Tomi Kult oli pettynyt tulokseen. Hän kuitenkin oli tyytyväinen siihen, että kykeni pelaamaan parikymmentä minuuttia ottelun lopusta. Kult kertoi, että joukkue uskoi viimeisen vartin siihen, että tasoitusmaali tulee.

– Suoraan sanottuna v***ttaa hävitä. Tietysti siitä on hyvät fiilikset, että pystyin pelaamaan 20 minuuttia ja pysyin kunnossa ja jaksoin pelata. Sain myös luotua tilanteita hyökkäyspäässä. Tuntui, että lopetimme jossain vaiheessa pelaamisen ja lopulta meille jäi vain vartti aikaa kiriä. Kirin olisi pitänyt alkaa aikaisemmin. Viimeisen vartin aikana koko joukkue oli kuitenkin sitä mieltä, että tulemme vielä takaa rinnalle. Tänään se ei riittänyt, Kult toteaa pettyneenä.

Ottelu pelattiin koronarajoitteiden johdosta ilman yleisöä.

Seura on valitettavasti joutunut jo toistamiseen perumaan perinteisen junioriturnauksen Kisapuisto Cupin. 10.-11.4. pelattavaksi suunniteltu Kisapuisto Cup jättää suuren aukon Reippaan sydämiin sekä lompakkoon. 
Osoita tukesi ja osta nyt kausikortti tai juhlapaita.

Kuva: VMH Huittinen / PEPO- Reipas 10.9.2020 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen