Tämän takia he ovat johtajia – Reippaan kapteenit 2019

Lahden Reippaan kapteenisto koostuu sarjan kokeneimmista pelaajista, jotka ovat pesunkestäviä ammattilaisia kaikissa joukkueen harjoituksissa, peleissä ja muissa tapahtumissa. Markus Hietala, Jussi Hauhia ja Riku Heini tunnetaan loistavina esimerkkeinä myös nuoremmille pelaajille, joiden tavoitteena on kehittyä kokonaisvaltaisesti hyviksi jalkapalloilijoiksi.

Tässä tekstissä joukkue kertoo itse, millainen trio kapteenisto on.

MARKUS HIETALA
Markus “Mallu” Hietala tunnetaan asiallisena ja hienona miehenä. Kapteenin nauha on olkavarressa ansaitusti. Mallu jättää puheet toisille ja näyttää esimerkkiä teoillaan sekä asenteellaan. Hän on valloittanut joukkueen olemuksellaan, josta huokuu tasaisen tappava suoritusvarmuus. Hietalan ei tarvitse laukoa kovaa, koska hän kerrotun mukaisesti tekee enemmän maaleja treeneissä kuin joukkueen hyökkääjät yhteensä. Jos Mallun kohtaa yöelämässä niin rauhallisuudesta huolimatta kannattaa liittyä seuraan – siellä nimittäin tapahtuu. Ulkokuori voi pettää. Reippaan isähahmo herää kentällä henkiin ja suora lainaus Hietalasta tiivistää kapteenin syvimmän olemuksen: ”herkän ja hiljaisen ulkokuoren alla on peto, joka välillä pääsee valloilleen pelin tiimellyksessä”.

JUSSI HAUHIA
Reippaan toinen kapteeni Jussi Hauhia tunnetaan joukkueessa kylän kovimmasta vasurista, jota on testattu useilla sarjatasoilla. Kaupungilla Hauhian olemus taas herättää positiivista virettä joukkueen (nais)faneissa kaikissa ikäluokissa. Aina hyväntuulinen ja energinen Hauhia luo joukkueeseen tekemisen meininkiä, ja ottaa roolinsa ammattilaisen elkein kannustaen ja innostaen muita hyviin suorituksiin. Hauhia on joukkueen kasvot – myös kentän ulkopuolella. Häntä kuvaillaan äärimmäisen luotettavaksi. Vanha ja kokenut tekijä oli helppo valinta kapteeniksi. Jussi luotsaa joukkuetta kohti parempia pörssikursseja kuin suurempikin pankkiiri. Suora lainaus tiivistää Hauhian taidot: “Kosketus palloon on timanttinen ja pallo lähtee jalasta kuin ensimmäinen kuulento vuonna -69. Kapteenistossa Jussi on juuri näistä edellä mainituista syistä.”

RIKU HEINI
Riku Heini on poiminut jo tällä kaudella useamman Reippaan parhaan pelaajan palkinnon otteluista ja kapteenistoon hänet vei kokemus ja pelilliset ansiot. Hänet tunnetaan virtuoosina, jolta löytyy ovela ratkaisu kaikkiin tilanteisiin. Heini näyttää mallia Reippaassa myös Veikkausliiga-tason pelaamisesta. Muu joukkue onkin seurannut huolellista valmistautumista peleihin ja harjoituksiin ylpeydellä. Heini keskittyy jokaiseen suoritukseen tarkasti,  ja vaatii myös muilta pyrkimystä parhaimpaan. Jengissä Heini tunnetaan joukkuepelaajana ja taitavana pallonkäsittelijänä, jolla on erinomainen pelisilmä. Kaupungilla Heini tunnetaan pehmeistä käsistä ja liian terveellisistä elämäntavoista. Heini pitää hallussaan myös joukkueen puolivirallista lempinimi ennätystä, sen verran useita lisänimiä “El Maestron” ja “Taikurin” lisäksi häneltä löytyy. Heini on siirtynyt Veikkausliigakentiltä järkevämpään tapaan elää ja tuo Reippaalle kokemusta, taitoa, komeutta ja intohimoa. Vastustajat vaikeroivat, kun Heini saapuu viheriöille. Suora lainaus: “kaveri kutsuu itseään johtajaksi ja eikä suotta”.

Lähteet: joukkue 2019
Vastuu: lukijalla

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen