Tolpat kolisivat, kun Reipas kaatui lisäajalla PeKalle

Lahden Reipas kärsi kirvelevän 1-0-tappion Kotkan Karhulasta kotoisin olevalle Peli-Karhuille harjoitusottelussa lauantaina. Sateisessa Kisapuistossa pelatun ottelun ainokaisen viimeisteli vieraiden Jimi Lassila. Ottelu pelattiin koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä.

Reipas aloitti ottelun vauhdikkaasti ja edellisistä peleistä tuttu aggressiivinen prässi puri. Ensimmäisten minuuttien aikana Reippaan Asaad Babiker riisti kahdesti pallon syvällä PeKan alueella. Ensimmäisellä kerralla Babiker kokeili itse, mutta veto blokattiin. Toisella kerralla hän syötti viereen Erik Heinoselle, joka ampui hiuksen hienosti ohi.

PeKa vetäytyi hyvin syvälle ja Reipas hallitsi palloa. Kotijoukkue ei onnistunut murtautumaan puolustusmuurin läpi, sillä hyökkäyskvartetin ajoitukset ja pystyjuoksut eivät olleet parhaassa terässä. Vierailija puolestaan luotti nopeisiin vastaiskuihin ja reilun kymmenen minuutin jälkeen PeKa saikin sellaisen. Reipas joutui rikkomaan ja kotkalaiset saivat vapaapotkun noin 30 metristä. Juho Raivelan kanuuna pamahti Reippaan maalin yläputkeen ja Reipas selvisi säikähdyksellä.

PeKa sai vielä toisen paikan aivan ensimmäisen jakson lopussa. Reipas oli vetäytynyt tiiviisti puolustamaan ja vierailijoiden Riku Koivikko päätti kokeilla kaukolaukausta. Hän ampui 35 metristä ja pallo oli menossa laakana Reippaan yläkulmaan. Viirupaitojen maalilla torjunut Anton Munukka oli eri mieltä ja venyi pallon itselleen komealla torjunnalla. Näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Reipas onnistui murtamaan muutamaan otteeseen vierailijoiden tiiviin puolustuksen. Ensin Tomi Kult pääsi tökkäämään Ville Jokelan pystypalloon, mutta PeKa-vahti Tomas Turunen torjui yrityksen. Hetkeä myöhemmin Kult riisti itse pallon ja yritti ohittaa Turusen noin 25 metristä. Pallo ohittikin PeKa-kassarin, mutta jysähti pystypuuhun.

Viimeisellä vartilla Reipas haki voittomaalia riskillä. Jussi Hauhia päätti näyttää mallia kaukovedosta, sillä olihan itse Jari Litmanen paikan päällä analysoimassa peliä ja ampui painavan laukauksen päin Turusta. Turunen pomputti ja irtopallossa oli ensimmäisenä Tomi Kult. Turunen onnistui venymään myös Kultin yrityksen tielle, tolpan avustamana tietenkin.

Reipas kolisutteli lisäajalla vielä kertaalleen maalipuita. Johannes Karjalainen puski kulmapotkusta pystytolppaan. Jatkopallon koppasi syliinsä jälleen loistavan ottelun pelannut kassari Tomas Turunen. PeKa onnistui hyödyntämään lisäajan viimeisellä minuutilla Reippaan nukahduksen. Puolustukselle sattui muutama pieni virhe putkeen ja Jimi Lassila karkasi yksin läpi. Lassila nosti pallon ohi vastaan tulleen Anton Munukan ja vei Peli-Karhut 1-0-voittoon.

Ottelun jälkeen Lahden Reippaan kapteeninnauhaa kantanut Mikko Tuomi oli hyvin pettynyt. Hän oli kiitollinen, ettei kyseessä ollut sarjapeli. Tuomi löysi Reippaan pelistä lukuisia kehityskohteita, jotka tänään mättivät.

– Minulla on aika tyhjä olo. Hallitsimme peliä 90 minuuttia ja löysällä puolustamisella häviämme viimeisessä tilanteessa. Kuten Tommi Kautonen sanoi kopissa, näitä pelejä ei saa hävitä. Jos positiivista haluaa hakea, niin onneksi emme menettäneet pisteitä. Meidän pitää parantaa tehokkuuttamme. Meillä on nuori joukkue ja miesten peleissä pienet jutut voivat kääntää ottelun, Tuomi analysoi.

Reipas on kohdannut tänä talvena PeKan nyt kahdesti. Ensimmäinen ottelu päättyi viirupaitojen voittoon, jälkimmäinen kotkalaisten. Seuraavana Reipas pelaa harjoitusottelun toista kymiläistä joukkuetta MYPAa vastaan.

Kakkosen uutta otteluohjelmaa odotetaan edelleen. Kauden alku on siirtynyt epidemian takia. Pelaaminen on varmaa, ja silloin on hyvä olla kausikortti valmiina. Kesämuodista vastaa uusi seurapaita, jonka voit tilata tästä: juhlapaita.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen