Keskiviikkona Kisapuistossa pelataan mestaruudesta ja jaossa on yli satavuotias Salama-pokaali. Näyttävä pysti on alun perin lahjoitettu palkinnoksi Viipurissa Reippaan kansainvälisiin kisoihin. Pokaalin pitkä evakkomatka Viipurista kuljetti sen Karjalan Liiton vitriineihin, josta se otettiin uudelleen käyttöön viime kesänä Karjalan Lehden ja Karjalan Liiton avustuksella viipurilaisseurojen kilvoiteltavaksi.
Viipuri oli Suomen johtava urheilukaupunki monella saralla. Voimakkaasti kasvava kaupunki imi puoleensa nuoria ihmisiä ja lisääntynyt vapaa-aika mahdollisti urheilun ja sen seuraamisen. Viipurilaisseurat, kuten Reipas kamppailivat tasaväkisesti helsinkiläisten ja turkulaisten kanssa lajista kuin lajista ja aikansa suosituimmissa urheilumuodoissa Viipuriin satoi mitaleita ja mestaruuksia. Sadan vuoden takainen urheilujärjestelmä oli varsin erilainen ja nykyään yksilölajeissa harvinaiset seuraottelut olivat erittäin yleisiä. Joukkuelajeissa puolestaan sarjamuotoiset kilpailut tekivät vasta tuloaan, joten kaupungeissa pelattiin paljon turnausmuotoisia kutsukilpailuja. Kaupungissa oli paljon urheiluseuroja, joista osa oli yleisseuroja ja osa muutaman lajin erikoisseuroja.
Kun kilpailuja oli paljon, tarvittiin myös paljon palkintoja. Kello- ja kultasepillä oli markkinoita, kun liikemiehet lahjoittivat pokaaleita ja palkintoja erinäisiin kilpailuihin ja turnauksiin. Lahjoitukset voidaan silti nähdä myös markkinointina, sillä usein palkinnot olivat lahjoittajan näyteikkunassa esillä ennen kilpailuja. Yleisen tavan mukaan seuran saamat pokaalit olivat kiertopalkintoja, joihin sai kiinnityksiä ja tiettyjen ehtojen täyttyessä seura sai ne lopulta omaksi. Aikanaan Reippaan hallussa on ollut paljon nykypäivänäkin tunnettujen yritysten lahjoittamia kiertopalkintoja, kuten esimerkiksi Fazer-pokaali, Sinebrychoffin pokaali ja Hackmanien ja Starckjohannien lahjoittamat kiertopokaalit.
Keskiviikkona jaossa olevan Salama-pokaali on lahjoitettu palkinnoksi Reippaan kansainvälisiin kisoihin. Sen taustalta löytyy liikemies Matti Laine, jolla oli Elävienkuvienteatteri Salama Repolan kaupunginosassa Pellervon kadulla. Teatteri sijaitsi tyylikkäässä jugend-rakennuksessa, joka valitettavasti tuhoutui toisen maailmansodan aikana. Toisen maailmansodan alkaessa teatterissa pyöri Gary Cooperin ja Marlene Dietrichin tähdittämä Isänmaaton mies.
Teatteria pyörittänyt Laine tuki voimakkaasti urheilua ja ensimmäisen maailmansodan aikaan osa teatterin pääsylipputuloista ohjattiin urheiluun. Hän myös lahjoitti useita eri kiertopalkintoja eri lajeille. Salama-pokaalin lisäksi Salama-kilpi oli arvostettu palkinto viipurilaisessa jääpallossa. Yleisurheilussa Reipas nappasi seuraotteluissa muutaman Laineen lahjoittaman kiertopalkinnon, kuten myös hiihdossa.
Jalkapallossa Viipurin mestaruudesta on pelattu vuodesta 1906, jolloin Reipas kaatoi ensimmäisessä jalkapallo-ottelussaan Tarmon ja voitti kaupungin ensimmäisen sisäisen mestaruutensa. Voimistelua Reipas hallitsi mielensä mukaan myös Suomen itsenäistyttyä, mutta jalkapallossa haastajia oli runsaasti ja joskus kaupungin valtikka karkasi muille.
Toisen maailmansodan ja viipurilaisten evakkotaipaleen jälkeen viipurilaisseurojen kohtaamiset on vähentyneet ja pokaalit kadonneet. Reipas järjesti heti talvisodan jälkeen Lahdessa viipurilaisseurojen moniottelun, jossa kisattiin useissa lajeissa. Sittemmin perinne on hiipunut, vaikka aluksi Lahdessakin harjoitti jalkapalloa kolme Viipurista evakuoitunutta seuraa. Moni seuroista on kuitenkin kuopattu vähintään pöytälaatikkoon. Muutamat piskuiset seurat ovat jaksaneet yhä säilyttää ja luoda uusilla paikkakunnillaan kulttuuria, perinteitä ja elämyksiä.
Lahteen kotiutunut Reipas ja Helsinkiin evakkoon päätynyt nuorempi haastaja Pallokerho jakavat tänä kesänä toisessa kohtaamisessaan jälleen Salama-pokaalin. Pokaali päätyi PK:lle viime vuonna, kun se kaatoi Ilves-Kissat Suomen Cupissa. Reippaan ja PK:n ensimmäinen kohtaaminen päättyi tasan, joten pysti jäi Helsinkiin. Viirupaidoilla on kuitenkin mahdollisuus napata pysti näytille Lahteen.
Reipas ja PK eivät edustusjalkapallossa ehtineet kohdata toisiaan Viipurissa. Jääpallossa puolestaan joukkueet kohtasivat muutamaan otteeseen ja Reipas oli Punamustia vastaan suurissa vaikeuksissa. Viimeisin ottelu päättyi nimittäin PK:n puhtaaseen 4—0-voittoon. Epävirallisia otteluita joukkueet kerkesivät kaupunkisarjassa kuitenkin pelaamaan ja niitä viirupaidat puolestaan hallitsivat.
Keskiviikkona vuorossa oleva Kolmen Hirven derby jatkaa tuota viipurilaista kaupunkisarjan perintöä. Aivan Kisapuiston vierestä löytyy myös jotain tuttua viipurilaista, sillä Jussi Mäntysen Hirvi-patsas koristaa myös Lahden Pikku-Viipurin kaupunginosaa. Alkuperäinen teos seisoo yhä Viipurin Torkkelinpuistossa. Myös helsinkiläiset ovat saaneet oman hirvensä myöhemmin kaupunkinsa keskustaan. Ylväänä seisovan hirven suojissa onkin oivallista pelata jälleen Viipurin mestaruudesta.