Lahden Reipas mukaan RAULI ha(ll)ussa -hankkeeseen

Lahden Reipas mukaan RAULI ha(ll)ussa -hankkeeseen.

Lahden Reipas tukee tärkeää paikallista mielenterveystyötä ja on sopinut yhteistyöstä keväälle 2024 kestävän RAULI ha(ll)ussa -hankkeen kanssa.

RAULI ha(ll)ussa -hanke tarjoaa tavoitteellista ja konkreettista toimintaa päijäthämäläisille mielenterveyskuntoutujille tai mielenterveyden häiriön uhan alla oleville työikäisille henkilöille. Kehittämishanketta hallinnoi Mente eli Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö.

Rauli-hankkeessa vahvistetaan osallistujien valmiuksia kohti osallisuuden kokemuksia ja aktiivisempaa kansalaisuutta. Kohderyhmänä ovat mielenterveyskuntoutujat tai mielenterveyden häiriön uhan alla olevat päijäthämäläiset 18– 64 -vuotiaat henkilöt. Osallistuja voi olla esimerkiksi työtön työnhakija, kuntoutustuella tai sairauslomalla. Toiminta ei edellytä asiakkuuksia, lausuntoja tai lähetteitä.

Toiminta perustuu suljetusta ryhmästä saatavaan vertaistukeen, tavoitteelliseen yksilötyöhön sekä osallistujan omiin ajatuksiin ja tavoitteisiin. Hankkeessa pääsee mukaan suljettuun eli kiinteään 8-12 hengen ryhmään, minkä kesto on neljä kuukautta. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti kaksi kertaa viikossa. Ryhmätoiminnot keskittyvät ravinnon, unen ja liikunnan osa-alueisiin tavoitteena parempi elämänhallinta ja hyvinvointi. Kaikki tekeminen on osallistujalle maksutonta. Tärkeintä on osallistuminen ja uusiin kokemuksiin uskaltautuminen turvallisessa ryhmässä.

Mikäli tarvitset tukea tai tunnet henkilön, joka kipuilee mielenterveyshuolien ja elämän käännekohtien kanssa, tutustu RAULI ha(ll)ussa -hankkeeseen ja ota rohkeasti yhteyttä:

https://raulihallussa.fi/

Lahden Reipas on vahvasti mukana tärkeässä työssä järjestäen hankkeen ryhmille maksuttomat jalkapalloharjoitukset ja tarjoten jokaiselle osallistujalle kausikortin Reippaan kauden peleihin.

Reipas ei ole vain urheiluseura. Se on ollut kautta historiansa myös perhe, johon kaikki ovat tervetulleita.

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit