Otteluennakko: JaPS – Lahden Reipas

Sunnuntai on pelipäivä ja pitkän tauon jälkeen Lahdessa pelataan jälleen paikallisottelu. Lahden Reipas matkustaa Suomen Cupissa Kisapuistoon Jalkarannan Palloseuran ikämiesten vieraaksi. Jaossa on paikka Cupin viidennelle kierrokselle.

Tappioitta kautensa aloittanut Lahden Reipas lunasti paikan neljännelle kierrokselle kaatamalla vieraskentällä iisalmelaisen Pallo-Kerho 37:n. Reipas voitti ottelun kahdella toisen jakson lopun osumalla lukemin 3—1. Viirupaitojen maaleista vastasivat kahdesti osunut Lirinis Haziri ja kertaalleen pallon maaliin puskenut Asaad Babiker.

Edellisessä sarjaottelussa Reipas jäi Kisapuistossa harmittavaan 0—0-tasapeliin Atlantis FC:n Akatemiaa vastaan. Viirupaidat puolustivat hyvin, mutta vaaralliset hyökkäykset jäivät uupumaan lukuisten huolimattomien syöttöjen seurauksena. Hyökkäyspeliinsä Reipas tarvitsee parannusta, jotta jatkopaikka irtoaa.

Kotijoukkue Jalkarannan Palloseuran ikämiehet aloittivat Cup-taipaleensa jo tasauskierrokselta. Lahtelainen Flamingo United jäi JaPS:n jyrän alle Konsta Hietasen hattutempun siivittämänä 9—1. Myös ensimmäisellä kierroksella jalkarantalaiset viettivät maalijuhlia Union Plaanin kakkosjoukkuetta vastaan. JaPS kirjautti 10—0-voiton Juha Iikkasen ja Jukka Hirvosen osuessa kahdesti.

Kahdella seuraavalla kierroksella JaPS onnistui pudottamaan kaksi Kolmosen seuraa. Ensin Union Plaani kaatui 2—0 ja edellisellä kierroksella jopa Guardianiin päässyt ottelu kääntyi JaPS:lle rangaistuspotkukilpailun päätteeksi Kouvolan Jalkapallon jäädessä nuolemaan näppejään. Edellisestä sarjaottelusta JaPS nappasi luovutusvoiton.

JaPS:n nimilista vilisee suomalaisen jalkapallon tähtinimiä ja entisiä Reipas-pelureita. Jussi Hauhia, Eetu Sassila, Roope Suonio, Antti Hukka ja Teemu Toukonen olivat kaikki isossa roolissa Reippaan vakiinnuttaessa paikkaansa Kakkosessa. Liigaminuutteja urallaan ovat puolestaan pelanneet Hukan ja Sassilan lisäksi Heikki Haaraoja, Konsta Hietanen, Jukka Hirvonen, Drilon Shala, Olli Riikonen, Tuomas Kuparinen, Ville Taulo, Mika Motturi ja Kari Arkivuo. Osa heistä on pelannut myös maaotteluita ja myös Veikkausliigaa kovemmissa sarjoissa.

Lahden Reippaastakin löytyy liigakokemusta, sillä Lassi Forss, Mikko Tuomi ja Onuray Köse ovat päässeet maistamaan kirkkaimpia valoja. Toisaalta viirupaitojen riveistä löytyy tukku nuoria pelaajia, jotka voivat urallaan lyödä JaPS:n suurimpien tähtien saavutukset Arkivuon hellässä talenttivalmennuksessa. Korvaako nuoruuden into kokemuksen?

Reippaan penkillä on kokemusta myös Suomen Cupin voitosta. Päävalmentaja Tommi Kautonen on juhlinut pokaalin kanssa Myllykosken Pallon riveissä. JaPS:n organisaatiossa on kokemusta vain Ruotsin Cupin ja Saksan Cupin voitosta.

Myös seuran, Lahden Reippaan Cup-historia on komeaa luettavaa. Seitsemän mestaruutta, kymmenen finaalipaikkaa, 147 kamppailua ja 107 voittoa. Maaleja viirupaidat ovat iskeneet komeat 463. Perinteiden velvoittamana viirupaidat haluavat napata tiketin seuraavalle asemalle kohti Olympiastadionin finaalia.

 

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit