Otteluennakko: Lahden Reipas – FC Kiffen

Lauantaina on pelipäivä ja Lahden Reipas pelaa Kisapuistossa. Vastaan saapuu Reippaan kanssa yli sata vuotta kilpaillut perinteinen vastustaja Helsingin Kruununhaasta, FC Kiffen. Otteluisäntänä toimii Saltex Oy.

Viime sunnuntaina Lahden Reipas lunasti jatkopaikkansa Suomen Cupissa paikallispelistä Jalkarannan Palloseuraa vastaan. Asaad Babiker vei Reippaan johtoon ensimmäisellä jaksolla ja johtoasema helpotti viirupaitojen peliä. Reipas kesti JaPS:n kirin ja ratkaisi ottelun toisen jakson puolivälin jälkeen. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta viirupaitojen 5—0-voitto. Babikerin lisäksi maalinteossa onnistuivat kahdesti lisäajalla osunut Lauri Ala-Kauhaluoma, Lirinis Haziri ja Ville Jokela.

Cupin ottelu toi Reippaalle jatkopaikasta huolimatta kuitenkin pienen takaiskun. Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Mikko Tuomi loukkasi itseään ja on sivussa. Tuomen poissaolon myötä viirupaitojen takalinjoilta katoaa aimo annos johtajuutta. Sarjassa viidentenä oleva Reipas on edelleen tappioitta kolmen pelatun ottelun jälkeen ja tappiotonta putkea on hyvä jatkaa jälleen lauantaina kotiyleisön edessä.

Kakkosen vakiokalustoon kuuluva FC Kiffen on aloittanut kautensa alakanttiin ja on neljän pelatun ottelun jälkeen tasapisteissä Reippaan kanssa. Tiistaina Kiffen kuitenkin onnistui taistelemaan maalittoman tasapelin Klubi 04:ä vastaan. Kiffenin ainoa voitto on tullut Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan.

Kiffenin ongelmana on ollut alkukaudesta maalinteko. Ainoastaan Joona Tukiainen on onnistunut maalinteossa ja hän on osunut kahdesti. Helsinkiläisiltä löytyy kuitenkin paljon kykyä luoda uhkaa vastustajan maalille. Tejan Deen ja Mauricio Hopsu ovat osoittaneet kykenevänsä viimeistelemään Kakkosessa tehokkaasti. Heistä Deen on osunut uransa varrella myös useasti lahtelaisjoukkueita vastaan.

Joukkueilla on keskenään erittäin pitkä historia ja ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa virallisessa ottelussa jo vuonna 1915. Seurojen polut ovat ristenneet myös myöhemmin ja yhteensä joukkueet ovat kohdanneet toisensa 25 ottelussa. Reipas on voittanut kohtaamisista kymmenen, Kiffen seitsemän. Reipas hallitsi 1960-luvun kohtaamisia, mutta Kiffen oli puolestaan niskan päällä Reippaan kultaisina vuosina 1970-luvulla. Kakkosessa Mustat Hurmurit on ollut viirupaidoille vaikea ja ainoat voitot tulivat viime kauden lopulla.

Kuinka kahden legendaarisen suomalaisen jalkapallon peruskiven kohtaamisessa tällä kertaa käy?

 

Ottelu näkyvissä Reipas TV:ssä

Saltex Oy

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta