Otteluennakko: Lahden Reipas – PK-35

Kolmen Hirven derbyssä jaossa myös pokaali

Viipurin Keskuskentälle, Patterinmäelle oli kokoontunut elokuussa 1939 satakunta henkeä seuraamaan Suomen Palloliiton Viipurin piirin ottelua Reipas – Pallokerho. Reipas pelasi tuolloin Piirisarjan lisäksi pääsarjassa. Nuori nousukas Pallokerho oli tehnyt kuluvan kauden aikana sarjanousijana hyvää työtä Karjalan sarjassa, eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Sarjatasojen ero näkyi ja Reipas nappasi huonollakin pelillä 7—2-voiton paikallistaistosta. Ottelu oli viirupaitojen toiseksi viimeinen Viipurissa pelattu ottelu, ennen poikkeusolojen alkamista.

Liki 84 vuotta myöhemmin joukkueet kohtaavat tällä kertaa aivan virallisessa Palloliiton alaisessa ottelussa. Maailma on muuttunut ja tällä kertaa Kakkosen gladiaattorien areenana toimii Lahden Kisapuisto. Kolmen Hirven derbyssä on kolmen sarjapisteen lisäksi jaossa yli satavuotias Salama-pokaali, joka pelastui Viipurista. Ottelulla on myös arvoisensa isäntä, sillä otteluisäntänä toimii Stark, jonka juuret ovat Reippaan ja Pallokerhon tavoin syvästi Viipurissa. Starckjohannien kauppiassuvun jäseniä on kuulunut myös Reippaan jäsenistöön.

Kotijoukkue Reipas on yhä tappioton tämän kauden Kakkosessa. Viime lauantaina viirupaidat palasivat voitokkaasti lyhyeltä lomalta Porvoossa, kun FC Futura kaatui puhtaasti 3—0. Roope Niskanen osui kahdesti ja yksi osumista merkittiin lopulta porvoolaisten omaksi maaliksi. Voitto nosti tappiottoman Reippaan neljänneksi.

Viirupaidat haluavat jatkaa tappiotonta putkeaan. Reipas joutuu kuitenkin lähtemään otteluun ilman yhtä terävää syömähammastaan Lirinis Haziria, jonka korttitili täyttyi Porvoossa. Valmennuksen pitää miettiä myös ottelussa rasitusta, sillä viirupaidoille on edessään härkäviikko, jonka aikana joukkue pelaa kolme ottelua seitsemään päivään.

Vierasjoukkue, Helsinkiin Viipurista päätynyt PK-35 on sarjassa juuri Reippaan yläpuolella kolmantena. Viime kaudella vielä Ykköstä pelannut seura pyrkii kovasti ylöspäin ja helsinkiläiset kuuluvatkin lohkon ennakkosuosikkeihin. Pallokerho kohtasi edellisellä kierroksella kotikentällään Nurmijärven Jalkapalloseuran. Alieu Ceesay vei Punamustat johtoon heti toisen jakson alussa ja lisäajalla Sebastian Kamara iski loppulukemiksi 2—0.

Reippaan tapaan PK-35 on pelannut hyvän kauden. Joukkue on hävinnyt vain kertaalleen, kun se kärsi toukokuussa tappion PEPOlle. Suuri kunnia menestykselle menee joukkueen keskikentälle, joka kykenee pelaamaan loistavasti molempiin suuntiin. Pallokerho onkin yksi sarjan eniten maaleja tehneistä ja vähiten päästäneistä joukkueista. Keskikentällä peliä pyörittävät liigastakin tutut Xhevdet Gela, Moshtagh Yaghoubi ja Valdrin Rashica. Yaghoubi tosin puuttui Pallokerhon kokoonpanosta edellisessä ottelussa ja alkukaudesta helsinkiläisten keskikenttää täydentänyt lahtelaisillekin tuttu Oskari Kekkonen siirtyi ulkomaille. Mustafa Beyai on osunut jo viidesti tällä kaudella ja hän on lohkon maalipörssin kolmantena.

Joukkueet kohtasivat toisensa sarjan toisella kierroksella Helsingissä. Tuolloin Salama-pokaali jäi Pallokerhon haltuun, sillä pisteet tasattiin värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 2—2. Ottelun avausosuma merkattiin lopulta Valdrin Rashicalle noin vartin pelin jälkeen. Reipas tuli toisen jakson alussa tasoihin Onni Hännisen osumalla ja Onuray Köse vei viirupaidat johtoon. PK-35 kuitenkin tasoitti reilu viisi minuuttia ennen loppua Makimoto Toshikin osumalla. Lisäajalla Reippaalla oli paikka iskeä voittomaali, mutta maalivahti Felix Ferahyan venyi. Toisessa päässä aivan lisäajan lopuksi puolestaan Lauri Inkeroinen torjui Rashican pilkun.

Vaikka vuonna 1939 Reipas kuritti Pallokerhoa hutiloivan maalivahdin ansiosta 7—2, ei huomenna välttämättä nähdä samanlaista maalijuhlaa. Silti Reipas tarvitsee huomenna uusia maaleja Pallokerhon verkkoon iskeviä hassoja, vaaroja lievosia, borisoweja ja kallioita. Kenties Lievosen liki 84 vuotta sitten viimeistelemä hattutemppu antaa sen tarvittavan yliotteen, jotta Viipurin mestaruus ja Salama-pokaali jäävät Lahteen.

Loppukauden kausari vain 25 euroa Kisapuiston lippuluukulta. Irtoliput 8 euroa. Alle 18-vuotiaat maksutta. 

Ottelu on nähtävissä myös Kisapuiston lisäksi suorana kotisohvalle tästä linkistä:

REIPAS – PK-35 striimi

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta