Otteluennakko: Nousukarsinta jatkuu Helsingissä

Lauantai on pelipäivä ja Lahden Reipas jatkaa nousukarsintaa. Viirupaidoilla on edessään reissu Helsinkiin, jossa lahtelaisia isännöi toisena oleva Käpylän Pallo. Kumpainenkin joukkue tarvitsee voiton pitääkseen unelmansa Ykkösestä elossa.

Lahden Reippaan nousuhaaveet saivat pienen kolauksen edellisellä kierroksella Joensuussa, kun JIPPO iski lisäajalla voittomaalin. Reipas oli pelissä hyvin mukana ja Lirinis Hazirin voittomaalin jälkeen maalipuut kolisivat joensuulaisten päädyssä. Sarjajohtaja JIPPO kuitenkin onnistui viime hetkillä ja vankisti asemiaan sarjakärjessä.

JIPPO karkasi jo viiden pisteen päähän Reippaasta, joten nousu ei ole enää viirupaitojen omissa käsissä. Sarjassa on kuitenkin pitkin vuotta pelattu ristiin, joten Reippaan voitti ja JIPPOn tappio pitää unelman elossa. Toisaalta JIPPO voi sopivilla tuloksilla varmistaa nousunsa jo tänään.

Kotijoukkue Käpylän Pallo on kolme pistettä JIPPOa perässä. KäPa jäi viime kierroksella 1–1-tasapeliin FC Kiffenin kanssa. Reipastakin urallaan edustanut Kristian Yli-Hietanen vei KäPan johtoon, mutta Kiffen tuli tasoihin lisäajalla ja tarjosi joensuulaisille avaimet nousuun.

KäPa on läpi kauden pelannut erittäin organisoitua ja tasapainoista jalkapalloa. KäPa on tehnyt Reippaan jälkeen toiseksi eniten maaleja tänä vuonna. Kärjessä rymistelevä Yli-Hietanen pääsee maalipaikoille, mutta kykenee luomaan niitä myös itse. Hän on osunut jo 13 kertaa tällä kaudella. Lisäksi Iiro Kärsämällä on koossaan yhdeksän osumaa. Nuori ja lupaava Onni Viljamaa on hyökkäyksessä vaikea pideltävä ja Reippaan on oltava tarkkana myös hänen kanssaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat ottelut pelattiin elokuussa. Kisapuistossa KäPa kykeni voittamaan 2–1 Yli-Hietasen ja Niilo Heikurisen osumilla. Reippaan maalista vastasi Tim Martinen. Seuraavalla viikolla pisteet jaettiin Helsingissä lukemin 2–2. Viirupaitojen maaleista vastasivat FC Lahti -lainat Pyry Lampinen ja Onni Hänninen. KäPan maalintekijöinä kunnostautuivat Marius Söderbäck ja Leo Ussher. Kykeneekö Reipas vihdoin kaatamaan myös KäPan ja riittääkö se pitämään nousukamppailun elossa viimeiseen otteluun?

Käpylän Pallo – Lahden Reipas 
la 15.10. klo 15:00
Kumpula

Uutiset

Kaikki uutiset

Toimisto suljettu hiihtojen ajaksi

Otteluraportti : Lahden Reipas – TamU

Kausikortti 2024

Reippaan tiedote Kisapuiston hankesuunnitelmaan

Kahdelle viirupaidalle liigasopimukset

Kausikortti x Jari Litmanen -kaulahuivi 65 €

Otteluraportti: Lahden Reipas – HJS

Olli Tynkkynen siirtyy toisiin tehtäviin

Kauden päättäjäiset 2023

Otteluraportti: Rops – Lahden Reipas