Otteluennakko: Viimeinen taistelu Kisapuistossa

Lauantai on pelipäivä ja viimeistä viedään. Lahden Reipas päättää pitkän, raskaan ja tunteita sisältäneen Kakkosen kautensa kotona Kisapuistossa. Vieraaksi saapuu vanha kilpakumppani jo 1900-luvun alusta, FC Kiffen.

Lahden Reipas asetti ennen kauden alkua tavoitteekseen nousukarsinnat ja tavoite täyttyi komeasti. Nousukarsinnassa Reipas kärsi ensin lisäajan tappion vieraskentällä joensuulaiselle JIPPOlle. Edellisellä kierroksella viirupaidat kohtasivat vieraskentällä Käpylän Pallon. KäPa meni ensimmäisellä jaksolla 2–0-johtoon. Koska Reipas tarvitsi ottelusta voiton pitääkseen nousuhaaveensa elossa, lisäsi viirupaidat hyökkäysvoimaa kentälle ja nosti riskitasoja. Riski ei kannattanut ja KäPa nuiji lopulta tylyt 7–0-lukemat taululle. Samalla varmistui myös Reippaan lopullinen sijoitus A-lohkon kolmantena.

Lauantain ottelu on kummallekin joukkueelle panokseton. Reipas kuitenkin haluaa lähteä talven viettoon allaan voitto. Lisäksi joukkue haluaa saada pyyhittyä edellisen tappion ja saada kaudelle mieluisa päätös ja kiittää kotiyleisöä koko kauden jatkuneesta tuesta.

Vierasjoukkue FC Kiffen on varmistanut neljännen sijansa, eikä helsinkiläisjoukkueella ole enää mahdollisuutta kivuta sarjataulukossa. Kiffen on kuitenkin kiusannut nousukarsinnassa JIPPOa ja KäPaa. Se kykeni nitistämään kummaltakin joukkueelta pisteen 1–1-tasapeleillä. Viime lauantaina Kiffen siirtyi johtoon Peik Koskisen maalilla. Kiffen joutui alivoimalle heti toisen jakson alkuun Valtteri Karlssonin otettua punaisen kortin kahdella keltaisella. Kiffen taisteli liki loppuun asti johdossa, mutta JIPPO onnistui tasoittamaan.

Kiffen joutuu lähtemään lauantain otteluun ilman pelikieltoisia Valtteri Karlssonia ja edellisessä Kisapuiston kohtaamisessa pitkän pelikiellon ottanutta Antti Korhosta. Helsinkiläisten kokoonpanosta löytyy silti paljon osaamista ja kokemusta. Cheikh Toure taitaa maalinteon ja myös Mauricio Hopsu on vaarallinen pallon kanssa. Vasenjalkainen keskikentän moottori Riku Heinonen osaa pyörittää peliä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti. Helsingissä Kiffen vei ottelun nimiinsä Peik Koskisen osumalla. Kisapuistossa syyskuun lopulla Reipas herkutteli 3–0-voiton. Maalinteossa onnistuivat Joona Tapani, Lirinis Haziri ja Asaad Babiker. Antaako viirupaidat viimeisen ilonaiheet lahtelaiselle jalkapalloyleisölle ennen pitkää ja synkkää talvea?

Kausi päättyy iltamiin lauantaina 29.10. klo 16 alkaen Malskilla Ant Brewssa.

Lahden Reipas – FC Kiffen
La 22.10. klo 14.00 Kisapuisto stadion 
Livestriimi: paina tästä

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta