Otteluraportti: Cupista jatkoon

Lahden Reipas kaatoi FC Vaajakosken Jyväskylässä lukemin 3-0 ja eteni Suomen Cupin neljännelle kierrokselle. Jännittävän ottelun maalintekijöiksi kirjattiin Gullit Zolameso ja Tim Martinen, joka osui kahdesti.

Ottelu alkoi Lahden Reippaan hallinnassa ja Reipas kykeni tyrehdyttämään kotijoukkueen hyökkäykset jo rakenteluvaiheessa. Vartin kohdalla Reipas loi huippupaikan, kun Lahteen palannut Tim Martinen löysi maalinedustalta Asaad Babikerin. Babiker kuitenkin nosti pallon niukasti yli maalin ja FC Vaajakoski selvisi säikähdyksellä.

Vaajakoskelaiset saivat parhaan paikkansa jakson puolivälissä. Reipas pelasi huolimattomasti ja Matias Sarlin karkasi läpi. Kookas hyökkääjä kuitenkin sijoitti pallon ohi Reipas-maalin ja ottelua jatkettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Puolen tunnin jälkeen Reipas lisäsi painetta. Ensin Martinen pelasi Lirinis Hazirin puolittain läpi, mutta Severi Ikäheimo torjui Hazirin yrityksen. Hetkeä myöhemmin Babiker sai taisteltua pallon Gullit Zolamesolle rangaistusalueella. Zolameso sai jalkansa vapaaksi ja vei Reippaan 1-0-johtoon.

Aivan jakson lopussa Reipas tuplasi johtonsa. Martinen keskitti ja pallo osui Ayoub Sadkin käteen. Pallo vietiin pilkulle ja Martinen upotti rangaistuspotkun varmasti. Näin tauolle lähdettiin viirupaitojen 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla FC Vaajakoski heräsi hieman, mutta Reipas puolusti tiiviisti. Tunnin kohdalla Reipas ratkaisi pelin ja katkaisi kotijoukkueen selkärangan. Zolameso hassutti laidassa kotijoukkueen puolustusta ja syötti keskelle. Martinen sai siirtää vapaasti lukemiksi jo 3-0.

Reipas piti palloa ottelun loppuun ja pyöräytti lopussa vielä vaihtoruletin käyntiin. Lisäajalla Reippaalle tarjoutui vielä paikka, kun Ville Jokela kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin jälleen pilkulle. Ikäheimo aavisti kuitenkin Mikko Tuomen ampuman rangaistuspotkun suunnan ja kykeni venyttämään itsensä torjuntaan. Kun lisäosumia ei nähty eteni seitsemänkertainen Suomen Cup -voittaja Reipas neljännelle kierrokselle 3-0-voitolla.