Otteluraportti: Kolme pistettä Porvoosta

Lahden Reipas lähtee juhannuksen viettoon taskussaan kolme pistettä ja maukas 4-0-vierasvoitto sarjanousija FC Futurasta. Reippaan maaleista vastasivat Berat Köse, Onuray Köse ja Lirinis Haziri. Berat Köse osui kahdesti.

Ottelu alkoi Reippaan kannalta loistavasti. Neljännellä peliminuutilla Asaad Babiker väläytti nopeuttaan ja pääsi keskityspaikkaan. Matala pallo tuli pilkun kohdille Berat Köselle ja Köse ampui pallon voimalla verkkoon.

Reipas vyörytti myös maalin jälkeen. Babikerilla ja Onuray Kösellä oli paikkansa, mutta Futuran puolustus kesti. Noin 20 minuutin kohdalla viirupaidat kuitenkin tuplasivat johtonsa. Gullit Zolameso murtautui laidaltaan ja syötti keskelle. Berat Köse oli jälleen pilkun kohdalla ja ampui FC Futuran maalivahdin Paulus Haapaniemen käsien kautta lukemiksi 2-0.

Reippaalla oli jälleen maalin jälkeen paikkoja. Parhaat paikat tulivat Onuray Köselle ja Lirinis Hazirille. Haapaniemi venyi kuitenkin maalia päin tulleisiin yrityksiin. Reipas kuitenkin sai vielä maalin jakson lopussa. Berat Köse syötti ja isoveli Onuray Köse otti pallon haltuun ja harhautti Haapaniemen. Lopulta Onuray Köse upotti Köse-hattutempun tyhjään maaliin. Tauolle lähdettiin vierailijoiden 3-0-johdossa.

Myös toisen jakson alku oli Reippaan. Berat Köse järjesteli paikan Hazirille, mutta Haapaniemi venyi. Futuran parhaat paikat tulivat tunnin kohdalla. Aleksander Akbar pääsi haastamaan vastaiskun jälkeen ja ampui. Anton Munukka oli kuitenkin hereillä ja torjui hvyin. Akbar pääsi ottelun aikana myös toistamiseen huippupaikkaan Emil Lehtisen keskityksestä. Porvoolaisen pusku meni kuitenkin niukasti yli.

Jakson puolivälissä Reipas katkaisi kotijoukkueen selkärangan. Onuray Köse vapautti komealla pystysyötöllään Lirinis Hazirin, joka sijoitti tarkasti alakulmaan. Ottelun loppupuoliskolla Reipas hukkasi yhden läpiajon ja aivan lopussa Miska Verkko pelasi Janne Hahlin nokikkain Haapaniemen kanssa, mutta Hahl nosti vaikeasta asennosta pallon niukasti yli. Näin ollen viirupaidat lähtevät juhlimaan yötöntä yötä kolme pistettä rikkaampana.

Voitto nosti Reippaan A-lohkon neljänneksi. Seuraavaksi Reipas kohtaa vieraskentällä perjantaina 1.7. legendaarisen FC Kiffenin. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 6.7. ja Lahteen vieraaksi saapuu Peli-Karhut.

Psst! Laita jo kalenteriin juhlapeli la 9.7. klo 17.00 Kisapuistossa.