Otteluraportti: Kotiin ilman pisteitä

Lahden Reippaan tappioton putki tuli päätökseen perjantaina Anjalankoskella, kun putoamistaistelussa piristynyt MYPA vei pisteet lukemin 2-1 (1-0). Reippaan ainokaisesta vastasi Miska Verkko. Kotijoukkueelta osuivat puolestaan Jussi-Pekka Rämä ja Rico Ryöpäs.

Ottelu oli tiukkaa kaksinkamppailupalloa alusta saakka. Reipas ei meinannut saada keskikenttää haltuun ja joukkue hävisikin paljon kaksinkamppailuja ja kakkospalloja. Ajoittain viirupaidoilla oli myös suuria vaikeuksia purkaa MYPAn prässiä. Reilun kymmenen peliminuutin jälkeen MYPA iski johtomaalin. Sivurajaheitosta pelattu kuvio vapautti Jussi-Pekka Rämän, joka pääsi ottamaan pallon haltuun rangaistusalueella ja ampumaan kotijoukkueen johtoon.

Maalin jälkeen molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä kunnollisia maalipaikkoja nähty. Reippaan maalivahti Joona Halla ei joutunut torjuntatöihin ja toisessa päässä pelannut virkaveli Antti Kaikkonen sai huokaista helpotuksesta, kun Jussi Hauhian yritys meni niukasti ohi. Näin ollen tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Reipas piristyi hieman toisella jaksolla, mutta Miska Verkon paikasta huolimatta kotijoukkue oli vaarallisempi. Hieman ennen tunnin täyttymistä MYPA tuplasi johdon. Niklas Rautomäki syötti ja pallo pomppi Rico Ryöppäälle. Ryöpäs ampui voimalla pallon verkon perukoille ja MYPA johti jo 2-0.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Reipas sai lopulta kavennusosuman. Miska Verkko haastoi laidalla ja sai jalkansa vapaaksi. Rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus kaarsi kauniisti maaliin ja viirupaidat olivat jälleen mukana pelissä. Loppua kohden Reipas sai luotua painetta, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät puuttumaan. Näin ollen pisteet jäivät Kouvolaan 2-1-lukemin.

Tappiosta huolimatta Reipas on yhä ennen viikonlopun otteluita sarjassa neljäntenä. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat tiistaina Atlantis FC:n Helsingissä. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 28.8. jolloin Kisapuistoon saapuu vieraaksi Nurmijärven Jalkapalloseura.