Otteluraportti: Kotivoitto koko rahan edestä

Lahden Reipas kaatoi Nurmijärven Jalkapalloseuran lauantaisessa Kisapuiston maali-ilottelussa lukemin 3-2. Kotijoukkueen osumista vastasivat Gullit Zolameso, Joona Tapani ja Miska Verkko. NJS:lta osui Mohamed Lassoued. Vierailijan toinen osuma merkittiin Reippaan omaksi maaliksi.

Lahden Reipas hallitsi ottelua heti alusta lähtien ja loi tasaisin väliajoin huippupaikkoja. Jo kolmannella minuutilla toppari Masa Malén pelasi Berat Kösen läpi, mutta Köse ampui yli. Seuraava huippupaikka tuli Onuray Kösen kautta, mutta Asaad Babikerin selkäohjaus meni niukasti ohi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Reipas vihdoin onnistui. Lirinis Haziri toi pallon vauhdilla ylös ja syötti keskelle. Babiker pudotti pallon takaviistoon ja Gullit Zolameso pääsi tälläämään pallon maaliin.

Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli paikkansa. NJS:n puolustaja Mikko Oinonen pelasti katkollaan lähes varman maalin ja maalivahti Aaro Reiniluoto nollasi Berat Kösen. Toisessa päässa vierailijoiden Matti Kaipio karkasi lahtelaispuolustukselta, mutta Reipas-vahti Anton Munukka pelasti komealla jalkatorjunnallaan maalin. Tauolle lähdettiin viirupaitojen 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Reipas sai suoraan aloituksesta huppupaikan, mutta Reiniluoto nollasi Hazirin. Muutama minuutti myöhemmin NJS hyödynsi oman paikkansa. Mohamed Lassoued jäi keskelle vapaaksi ja hän pääsi ampumaan tasoituksen.

Reipas siirtyi uudestaan johtoon kymmenen minuuttia myöhemmin. Gullit Zolameso tökkäsi rangaistusalueen sisällä pallon Joona Tapanille. Keskikenttämies ei aikaillut, vaan viimeisteli ensimmäisellä kosketuksellaan tarkasti alakulmaan.

Viimeisen vartin aikana tilanteita nähtiin molemmissa päissä. NJS tasoitus oli Reippaan kannalta epäonnekas. Tino Villgren katkaisi keskitystä, mutta pallo kimposi topparin jalasta suoraan oman maalin yläkulmaan ja vierailija tuli jälleen tasoihin.

Reipas oli kuitenkin päättänyt voittaa ottelun. Kymmenen minuuttia ennen loppua Berat Köse keskitti ja kentälle pirteästi tullut Miska Verkko jatkoi. Reiniluoto venyi kuitenkin pallon tielle. Verkko kuitenkin onnistui minuuttia myöhemmin. Maali oli komeasti rakennettu. Onuray Köse keskitti ja Berat Köse jatkoi pallon saksipotkulla takatolpalle. Verkko onnistui karistamaan vartijansa ja pallo löysi tiensä NJS:n maalin alakulmaan. Ottelu myös päättyi Reippaan 3-2-voittolukemiin.

Reipas on yhä Kakkosen A-lohkon toisena neljä pistettä tänään tasapeliin jäänyttä JIPPOa perässä. Seuraavaksi viirupaidat kohtaavat vieraskentällä PPJ:n perjantaina 5.8 Helsingissä. Seuraava kotiottelu pelataan Käpylän Palloa vastaan lauantaina 13.8. ja kalenteriin kannattaa merkitä myös perinteiset Sikajuhlat, joita vietetään lauantaina 27.8. kotiottelussa Jippoa vastaan.