Otteluraportti: Kuuma ilta Kisapuistossa

Lahden Reipas haastoi FC Lahden Suomen Cupin neljännellä kierroksella. Veljesseura FC Lahti kuitenkin meni jatkoon lukemin 5-0 (0-0). Chinedu Geoffrey osui kahdesti ja loput maalit merkittiin Macoumba Kandjille, Arlind Sejdiulle ja Teemu Penninkankaalle.

Reipas aloitti vahvasti ja laittoi FC Lahden hetkeksi jopa köysiin. Viirupaidat pelasivat ennakkoluulottomasti ja Joona Tapani ampui niukasti ohi. Vartin jälkeen Gullit Zolameso ampui, mutta Antoinio Reguero torjui. Zolameso piti ajoittain liigatähtiä pilkkanaan ja harhautteli useampaan otteeseen itsensä puolittaiseen paikkaan. Zolameso palkittiin myös illan reippaimpana pelaajana.

Jakson lopussa vierailija sai hieman painetta. Nuori Pyry Lampinen ampui erikoistilanteen jälkeen, mutta Lauri Inkeroinen koppasi pallon helposti. Inkeroinen liimasi myös Hysen Memollan yrityksen. Aivan jakson lopussa Tuomas Kautonen liukui Macoumba Kandjin yrityksen tielle maaliviivalla ja siivosi pallon. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen jakson alussa liigajoukkue sai luotua painetta. Topias Inkinen onnistui vielä siivoamaan Lampisen yrityksen, mutta hetkeä myöhemmin helähti. Eemeli Virta ja Lampinen rikkoivat Reippaan tiiviin puolustusmuodon ja Macoumba Kandji siirsi lopulta pallon tyhjään maaliin.

Lampinen oli vahvasti mukana myös seuraavassa osumassa. Hän pelasi vetopaikan Arlind Sejdiulle. Sejdiu ampui tulisen kudin ylähirren kautta maaliin. Heti perään juuri kentälle tullut Albion Ademi ja Arttu Heinonen pelasivat paikan FC Lahden hyökkääjäjätille Chinedu Geoffreylle, joka ei erehtynyt.

Reippaan selkäranka ei takaiskuihin kuitenkaan katkennut. Tomi Kult aiheutti prässillään pallonriiston ja pallo pelattiin keskelle Lirinis Hazirille. Haziri kokeili, mutta entinen Real Madrid -pelaaja Antonio Reguero venyi FC Lahden maalilla.

Lisäajalla Lahti iski vielä kahdesti. Ensin Teemu Penninkangas alusti Geoffreylle maalin. Hetkeä myöhemmin Penninkangas tuli väkisin läpi laidaltaan. Inkeroinen torjui vielä ensimmäisen yrityksen, mutta Penninkangas runnoi loppulukemiksi 5-0.

Tämän illan kapteeni Janne Hahl näkee lahtelaisen jalkapallon kannalta tapahtuman vain positiivisena.
– Ehkä tästä tuli Lahdellekin lisäpotkua, kun saivat voiton alle, Hahl tsemppaa voittajaa.

Kisapuistoon oli kokoontunut runsaslukuinen yleisö, yli kaksituhatta ihmistä.
– Kiitos yleisö. Saimme mahtavan tapahtuman, vaikka lopputulos ei ollut halutunkaltainen meidän kannaltamme. Ehkä parempi tänään voitti, Hahl jäi pohtimaan tulosta.

Reipas voi jatkaa Kakkosta hyvällä itsevarmuudella.
– Pystyimme ensimmäisen puoliajan haastamaan liigaseuraa niin kyllä se antaa potkua kesään. Lahti oli tänään pallovarmempi ja me hätäilimme pallon kanssa liikaa, Hahl kuittaa tappion syyt.

FC Lahti eteni Cupissa seuraavalle kierrokselle, mutta Reippaan pelit jatkuvat kuumina Kakkosessa. Seuraavaksi Kisapuistoon saapuu lauantaina 21.5. klo 17 PPJ Helsingistä.

Kiitos yleisö ja tervetuloa myös jatkossa seuraamaan viihdyttävää futista Kisapuistoon.