Otteluraportti: Maalihanat auki Helsingissä

Lahden Reipas haki tyylipuhtaan 4-0-voiton Helsingistä Atlantis FC:n vieraana. Reippaan maaleista vastasivat Onni Hänninen, Asaad Babiker, Lirinis Haziri ja Onuray Köse. Voitto nosti viirupaidat takaisin Kakkosen A-lohkon kolmanneksi.

Lahden Reipas otti pelin hallintaansa heti ottelun alusta, eikä päästänyt kotijoukkuetta maalipaikoille. Reipas olisi voinut naulata ottelun jo ensimmäisellä jaksolla, mutta viirupaitojen viimeistely ei ollut ottelun alkupuoliskolla kliinisintä. Viisi minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppu Reipas lopulta sai kuparisen rikki. Onuray Köse keskitti ja FC Lahti -laina Onni Hänninen puski takatolpalta viirupaidat 1-0-taukojohtoon.

Atlantis FC pyristeli toisen jakson alun vielä ottelussa mukana, mutta viirupaitojen kassari Anton Munukka ei juuri joutunut puuttumaan peliin. Reipas hukkasi rangaistuspotkun noin tunnin pelin kohdalla, mutta hieman tunnin pelin jälkeen Asaad Babiker katkaisi vastustajan selkärangan. Hän ohjasi Kösen keskityksen hienosti etukulmaan.

Vartti ennen loppua Reipas iski jälleen. Lirinis Haziri pujotteli kolmen helsinkiläisen ohitse ja ampui pallon yläkulmaan. Köse iski vielä ottelun lopussa kauniin syöttösommitelman päätteeksi lukemiksi 4-0. Näin ollen pisteet matkasivat Lahteen.

Reippaan kapteeni ja joukkueen kokeneen kaartin Mikko Tuomi palasi pitkän tauon jälkeen kentälle Reippaan paidassa. Hän kävi hakemassa tuntumaa ennen paluutaan Kolmosessa MyPan paidassa. Tuomi odottaakin pääsyä jälleen Kisapuiston tutun kotiyleisön eteen esittelemään osaamistaan.

– Omasta pelistäni sen verran, että paluu pitkän loukkaantumisen jälkeen Reippaan paitaan tuntui todella hyvältä. Paikat kesti ja kuntopohjani alkaa olemaan kohdallaan. Odotan paljon paluuta Kisapuistoon ja kotiyleisön eteen, Tuomi kertoo.

Tuomen toive voi toteutua jo lauantaina, kun Reipas saa vieraakseen Kisapuistoon porvoolaisen FC Futuran.