Otteluraportti: Tappio kirvelee

Lahden Reipas kärsi 3-1 (1-1)-tappion vieraskentällä sarjajohtaja Järvenpään Palloseuraa vastaan. Viirupaitojen ainokaisen iski Tomi Kult. Kotijoukkueelta osuivat Ville Ahola, Joakim Ärilä ja Miro Schwalenstöcker.

Ottelu alkoi JäPS:n hallinnalla, mutta Reipas onnistui pitämään kotijoukkueen vaarallisen hyökkäyksen kurissa. Vaikka JäPS:n oikean laidan kaksikko Ala Alaeddine – Aleksi Ristola aiheuttikin pieniä vaikeuksia, ei kotijoukkue onnistunut luomaan maalipaikkoja. Toisaalta Reipas joutui roiskimaan ensimmäisen jakson puoliväliin asti palloa vain kohti kärjessä viilettänyttä Tomi Kultia. Viirupaitojen ainoa paikka tuli Miska Verkolle, mutta JäPS-puolustus ehti liukumaan väliin ja maalivahti Altti Mäkisellä oli helppo työ kopata pallo.

Jakson puolivälissä myös Reipas sai otetta. Sekä Miska Verkko että Berat Köse pääsivät kertaalleen ampumaan, mutta molempien laukauksista jäi puuttumaan voima. Toisessa päässä puolestaan Aleksi Ristola ampui suoraan ilmasta ja Joona Tiainen joutui venyttämään pallon kulmaksi.

Reipas onnistui hyödyntämään puolittaisen paikkansa viisi minuuttia ennen loppua. Reipas sai kotijoukkueen pakan venytettyä Joona Tiaisen pitkällä avauksella. Berat Köse pääsi palloon ja laittoi korkean juoksupallon kohti Tomi Kultin juoksulinjaa. Kult ehti ensimmäisenä palloon ja nosti pelivälineen taidokkaasti yli vastaan maaliltaan tulleen Altti Mäkisen. Lopulta pallo pomppi maaliin ja viirupaidat siirtyivät 1-0-vierasjohtoon.

Tauolle kuitenkin lähdettiin tasatilanteessa. Pelikello oli juuri tikittämässä kohti täyttä aikaa, kun Ville Aholalle aukesi vapaa kaista. Hän sai pallon ja karkasi puolittain Reippaan puolustuslinjalta. Ahola ampui tarkasti takakulmaan ja tasoitti ottelun.

JäPS näytti heti toisen jakson alkuun, miksi se johtaa sarjaa. Herkko Kuosa teki esityön ja Joakim Ärilä ampui kotijoukkueen johtoon. Heti maalin jälkeen Tiainen sai venyä pariin otteeseen pitääkseen Reippaan pelissä mukana. Tunnin kohdalla Reipas joutui kuitenkin antautumaan jälleen. Kuosa ja Ärilä pelasivat nopean vapaapotkukuvion ja Miro Schwalenstöcker ampui tulisen kudin maaliin.

Reipas yritti kavennusmaalia taktisilla muutoksilla. Kärkeen siirretty Sakari Jokinen pääsi ampumaan vartti ennen loppua. Altti Mäkinen pomputti palloa ja Tomi Kult oli ensimmäisenä irtopallossa. Kult oli kuitenkin hiuksen hienosti paitsiossa. Kult pääsi myös tökkäämään palloa kulmapotkuhässäkästä, mutta Mäkinen vei nuoren hyökkääjän maalin refleksitorjunnallaan. Reippaan kiri kuitenkin tyrehtyi juuri viirupaitojen saadessa otetta, kun Mikko Tuomi loukkaantui ja joutui jättämään kentän. JäPS osui vielä kertaalleen tolppaan, mutta lisämaaleja ei Järvenpäässä nähty. Näin ollen Reipas joutui kotimatkalle ilman pisteitä.

Reipas saa mahdollisuuden revanssiin pian, sillä joukkueet kohtaavat toisensa Kisapuistossa jo keskiviikkona 28.7. klo 18.30. Tule paikan päälle tai seuraa kotimatsia livestriimin kautta.