Otteluraportti: Vesisotaa Lappeenrannassa

PEPOn ja Lahden Reippaan kauden toinen kohtaaminen kaatosateen pehmentämällä Kimpisen nurmella päättyi kotijoukkueen 2-0 (0-0) voittoon. Reippaan kohtaloksi koitui toisen puoliajan alun epäonninen kymmenminuuttinen, jolloin kotijoukkue iski voittoon tarvittavat maalit.

Viirupaidat saapuivat Lappeenrantaan hyvällä asenteella ja ensimmäinen puoliaika oli tasaista taistelua. PEPO aloitti ottelun koti-isännän elkein ryminällä ja hankki heti pelin ensiminuuteilla liudan kulmapotkuja, jotka Reipas puolusti miehekkäästi. Alkurynnistyksen jälkeen peli tasaantui ja Reipas pääsi paremmin peliin mukaan. Kotijoukkueen pitäessä hienokseltaan enemmän palloa viirupaidat luottivat tiiviiseen puolustusmuotoon. Terävät vastahyökkäykset pakottivat PEPOn rikkeisiin lähellä omaa boksiaan. Vasemman jalan kanuunasta tunnettu Jussi Hauhia pääsi ensimmäisenä testaamaan PEPOn maalinsuulla pelannutta Jonathan Jänttiä pamauttaen kahdestakymmenestäkolmesta metristä lähteneen vaparin kauniissa kaaressa kohti oikeaa ylänurkkaa. Jäntti torjui yrityksen vaivoin kulmapotkuksi. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin viirupaidat saivat uuden yrityksen vasemmalta sektorilta. Kansallista mainetta sivurajoillaan kerännyt Reippaan laitapuolustaja Roope Suonio oli tällä kertaa pallon takana. Vapaapotku lipui kuitenkin vieraskannattajien harmiksi vasenta tolppaa hipoen ohi. Kotijoukkueen paras paikka siunaantui hyökkääjä Nikke Veikkaselle, jonka vihainen laukaus kolahti pystyhirteen pompaten maaliviivalta takaisin kentälle. Reippaan topparina jälleen terävästi operoinut Eetu Sassila sinkosi paikalle ja liukui vartalollaan pallon yli päätyrajasta. Aivan puoliajan viimeisillä minuuteilla Reippaan laitahyökkääjä Olli Tynkkynen yllätti PEPOn puolustuksen ja pääsi syötönkatkon jälkeen yrittämään maalintekoa. Jäntti torjui boksin oikeasta kulmasta lähteneen laukauksen kohti taivasta ja hetken jopa näytti, että pallo tippuisi omaan maalin. Reippaan epäonneksi pallon lentorata jatkoi maalin katolle ja tauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa.

Ottelua sävytti syksyinen sademyrsky, jonka seurauksena Kimpisen nurmi lainehti vettä. Hirvittäviä olosuhteita kuvaa myös tapa, jolla Reipas löysi itsensä takaa-ajajan paikalta: toisen puoliajan alkajaiseksi Reippaan alaspäin suuntautunut aloituspotku pysähtyi vesilammikkoon kuin seinään ja PEPO hyökkäys lähti vyörymään kohti Joonas Merosen vartioimaa maalia. Vyörytys tuotti tulosta ottelun 47. minuutilla ja PEPOn keskikentällä vahvasti läpi ottelun pelannut Leon Augusto ampui varsin vaiherikkaan tapahtumasarjan jälkeen ottelun isännät 1-0 johtoon. Viirupaidat eivät kuitenkaan lannistuneet takaiskusta ja pian avausmaalin jälkeen pallo löysi tiensä Reippaan varakapteeni Kasperi Heinosen pään kautta PEPOn verkkoon. Viirupaitojen tuulettaessa tasoitusosumaa avustava erotuomari nosti lippunsa paitsion merkiksi ja maali hylättiin. Maalin hylkäämisen jälkeen PEPO iski ja 55. minuutilla Markus Koistinen sivalsi vasurillaan isännät kahden maalin karkumatkalle. 2-0 tilanteessa pelistä tuli entistä suoraviivaisempaa ja tapahtumat aaltoilivat päästä päähän. Reipas ei kuitenkaan saanut luotua riittävästi vaarallisia paikkoja ja pisteet jäivät ansaitusti Lappeenrantaan.

Lahtelaisvalmentaja Petri Järvinen kommentoi Etelä-Suomen Sanomille ottelua:
- Meillä olisi ollut avauspuolikkaalla etenkin erikoistilanteista mahdollisuus iskeä, mutta emme saaneet kaivattua onnistumista. PEPOn maalit tulivat hyvien vastaiskujen jälkeen. Olimme niissä tilanteissa liian huolimattomia. Voitto meni täysin oikealle jengille. Ei tässä jäänyt nokan koputtamista.

Ottelun Virasto-pelaajaksi valittiin Roope Suonio. Reipas on seuraavan kerran tulessa sunnuntaina 20.9. klo 17.00, kun Kisapuistoon astelee Joutsenosta Kultsu FC. Tule paikalle kannustamaan viirupaidat voittoon!

Ottelun jälkitallenteen löydät ESS.fi sivustolta.
PEPO – Lahden Reipas ottelun kuvia löytyy täältä.