Otteluraportti: Voitto tuntuu kapteenistakin hyvältä

Lahden Reipas voitti vierasottelussa Mikkelin Pallo-Kissat 2-0 (0-0). Maalinteossa onnistuivat Asaad Babiker ja Miska Verkko. Illan Reippain kentällä oli Tino Villgren ja puolestaan kotijoukkueen kumppani palkitsi viirupaitojen parhaana pelaajana Verkon.  MiPK vietti samalla 75-vuotisjuhliaan.

Villgrenin mukaan peli ei suinkaan ollut joukkueen paras, mutta riittävän hyvä. Ottelun alku oli kotijoukkueen hienoista hallintaa. Kentällä nähtiin todella sisuuntunut vastustaja. Mikkeliläisten katsomokommentit kuuluivat useaan kertaan, ettei näin hyvää Kissojen peliä ole nähty koko kaudella. Kenties PEPOn vierailulla on osuutta asiaan.

Reipas sen sijaan ei ollut kovin hyvä ensimmäisellä jaksolla. Molemmissa päissä puolustajat poimivat yhdet läheltä piti – tilanteet maalivahtien selän takaa viivalta. Tauolle poistuttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen jakson alussa lahtelaiset saivat vihdoin hyökkäyspäässä tehoja aikaiseksi. Tomi Kult siirsi pallon takanurkalle, johon ei ollut enää Kissojen maalivahti Veikka Stålhandilla tai puolustuksella asiaa. Asaad Babiker sai tökätä pelivälineen tyhjiin. Vain kymmenisen minuuttia myöhemmin Reipas iski toistamiseen.

Miska Verkko sai asetella rauhassa kaukolaukaustaan Kissojen puolustuksen häiritsemättä tilannetta. Ja Verkkohan totisesti asetteli. Terävä kuti upposi suoraan ylikulmaan. Reipas sai tarvittavat tehot ja siten myös tarvittavat pisteet kotimatkalle mukaan.

Kaunista. Tällä yksinkertaisella adjektiivilla voisi kuvailla molempia Reippaan täysosumia. Positiivisena voidaan pitää myös Reippaan kapteeni Kasperi Heinosen kauden ensimmäistä täysien minuuttien ottelua. Kapteeni kommentoi joukkueensa otteita hyvissä tunnelmissa.
– Ensimmäinen puoliaika oli tahmea, mutta päätimme parantaa toiselle jaksolle. Paransimme ja saimme siitä pari maalia, Heinonen kehuu.

Ensimmäisen jakson tasaisuus vaihtui Reippaan kurssin käännökseen ja kapteenin ominaisuudessa Heinonen jakaa tehdystä työstä kiitosta koko joukkueelle.
– Nimenomaan toisella jaksolla, hän naurahtaa.

Reipas ja Kissat tapaavat toistamiseen juhlien merkeissä lauantaina 2.10. klo 15 00 Kisapuistossa Reippaan 130-vuotisjuhlaottelussa. Heinonen sanoo, että joukkue  aikoo ottaa ekstraboostin mukaan juhlapeliin ja varmasti tarjolla on asianmukaiset kekkerit. Näihin juhliin kannattaa jokaisen tulla! Matsi ensin ja juhlahumua pelin jälkeen lyseolla.

Sitä ennen pelataan vielä ensi lauantaina 25.9. Kotkassa Peli-Karhujen kanssa.