Otteluraportti: Helsingin nurmilta tasapeli

Lahden Reipas haki arvokkaan vieraspisteen Atlantis FC:n vieraana Helsingin Pukinmäestä. Ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-2. Reippaan maaleista vastasivat tutut nimet Berat Köse ja Miska Verkko. Kotijoukkueelta osui Chijioke Ibekwe. Toinen osumista merkittiin Reippaan omaksi maaliksi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Reipas tuli hyvällä jalalla Pukinmäen nurmikentälle. Vain viiden peliminuutin kohdalla Erik Heinonen ampui yläputkeen erikoistilanteen purkupallosta ja Tomi Kult oli ensimmäisenä irtopallossa. Kultia kuitenkin rikottiin ja pallo vietiin pilkulle. Berat Köse sijoitti varmasti vasempaan alakulmaan ja viirupaidat johtivat 1-0.

Ottelun edetessä myös kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Vartin kohdalla Reipas-vahti Anton Munukka liimasi Jean de Liman tulisen kudin. Hetkeä myöhemmin Atlantis kuitenkin tasoitti. Fahad Mohamedin purkupallo pomppi Reippaan linjan taa ja kotijoukkueen Chijioke Ibekwe voitti juoksukilpailun. Hän nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen Munukan ja tasoitti ottelun.

Atlantis oli tasoitusosuman jälkeen hallitsevampi osapuoli, mutta Reipas pelasi fiksusti. Paikkoja ei juurikaan nähty kummassakaan päädyssä. Hieman reilun puolen tunnin jälkeen lahtelaispuolustukselle sattui kuitenkin kallis virhe. Ville Jokelan purkupallo lähti korkealle keskustaan ja Anton Munukalle ja Riyad El Alamille sattui pieni kommunikaatiokatkos ja El Alami puski pallon Munukan yli maaliin.

Jakson lopussa Kult ja Lassi Forss pelasivat hyvin yhteen. Kult pääsi ampumaan, mutta Atlantiksen maalilla pelannut Aaro Reiniluoto liimasi pallon. Näin ollen tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toisella jaksolla Reipas paransi jälleen ja hallitsi ottelua. Miska Verkko ja Janne Hahl pääsivät kokeilemaan jakson alussa, mutta Atlantis kesti. Noin 20 minuuttia ennen loppua Reipas sai hyvän kulmahässäkän, mutta Atlantis-puolustus blokkasi useamman laukauksen. Atlantiksen jakson paras paikka tuli lahtelaistaustaiselle Tim Martiselle, jonka veto meni niukasti ohi Reippaan maalin.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Reipas vihdoin hyödynsi hyvän otteensa. Nopea vastahyökkäys tuotti tulosta ja Lassi Forss sai syötettyä keskelle Miska Verkolle. Verkko otti pallon taidokkaasti haltuun ja ampui syksyn ensimmäisen päivän kunniaksi tyylikkään putoavan lehden aivan riman alle.

Lopussa kumpikin joukkue haki voittoa tosissaan. Reipas sai luotua useamman painejakson, mutta ei huippupaikkoja. Atlantis puolestaan sai yhden vedon maalia kohden, mutta Anton Munukka venyi jalkatorjuntaan Ibekwen vedon tielle. Kun lisäosumia ei nähty, tasattiin pisteet 2-2-lukemin.

Sarjassa Reipas jatkaa yhä neljäntenä. Seuraavaksi Reipas kohtaa Nurmijärven Jalkapalloseuran. Ottelu pelataan jo lauantaina Kisapuiston idyllissä, lahtelaisen jalkapallon kehdossa.

Lauantain kotiottelussa vietetään myös Siivouspäivää. Tehdään hyvää ja laitetaan varusteet kiertoon. Tuo itsellesi ylimääräiset jalkapallo- ja urheiluvarusteet aurinkokatsomon vaihtopöydälle ja nappaa samalla sopivampaa tilalle. Tavaroita voi myös vain tuoda tai noutaa. Jäljelle jääneet varusteet lahjoitetaan niitä enemmän tarvitseville lahtelaisille Hope ry:n kautta. Tavaroita voi tuoda klo 15.30-16.15 välisenä aikana ilman pääsylippua.